Dritan Abazović / - FOTO: VLADA
18/02/2023 u 12:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović čestitao Kurtiju Dan nezavisnosti Kosova

Uvjeren je da se jedino integracijom Kosova u evropske i evroatlantske strukture može obezbijediti dugotrajna stabilnost našeg regiona

Predsjednik Vlade Dritan Abazović čestitao je Dan nezavisnosti Kosova premijeru Aljbinu Kurtiju.

- Upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo. Drago mi je što mogu da primijetim da naše dvije zemlje nastavljaju da unapređuju odnose dobrosusjedstvo i otvorenu saradnju, orijentisanu ka ispunjavanju prioriteta i naše zajedničke ciljeve u spoljnoj politici. Kao dokaz toga je i nedavna posjeta predsjednice Osmani sa kojom smo razmijenili stavove i mišljenja o aktuelnim temama, naveo je Abazović u čestitci.

Kako je dodao, mišljenja je da prioritet u odnosima dvije ddržave mora postati unapređenje ekonomskih veza i infrastrukture.

Uvjeren je da se jedino integracijom Kosova u evropske i evroatlantske strukture može obezbijediti dugotrajna stabilnost našeg regiona.

- U tom kontekstu, Crna Gora će kao i do sada, nastaviti da pruža podršku Kosovu u nastojanjima da postane član relevantnih regionalih i međunarodnih organizacija i inicijativa. Uz srdačne pozdrave, primite izraze mog visokog uvažavanja, naglasio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:04