/ - фото: ВЛАДА ЦГ
01/02/2022 u 13:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: ЦГ посвећена европским интеграцијама, чланству у НАТО

Абазовић се захвалио Летонији која пружа континуирану подршку Црној Гори у области европских интеграција

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић састао се са министром вањских послова Републике Летоније Едгарсом Ринкевичсом.

- Црна Гора и Летонија су државе са сличностима из прошлости и садашњости, које имају изграђен однос пријатељства и јасну заједничку визију у оквиру чланства у Алијанси и европске будућности- саопштио је потпредсједник Владе Црне Горе  Абазовић.

Абазовић се захвалио Летонији која пружа континуирану подршку Црној Гори у области европских интеграција и истакао посвећеност наше државе испуњавању привремених мјерима и критеријума као услова за чланство у ЕУ.

- У том смислу, Абазовић је нагласио да је Црна Гора посвећена кључним принципима вањскополитичког дјеловања – савезништву у оквиру Алијансе, европским интеграцијама и добросусједској сарадњи. Потпредсједник Владе је казао да је Црна Гора отворена за сваки облик економске сарадње са пријатељском Летонијом- наводе у саопштењу.

Ринквечс је истакао да односе Летоније и Црна Горе карактерише партнерство, отвореност, те континуирана међусобна подршка у оквиру билатералних и мултилатералних формата сарадње.

Ринкевичс је казао да, поред савезништва у НАТО, односе двије земље обиљежава снажна подршка Летоније реформским напорима Црне Горе на путу учлањења у Европску унију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:17