Абазовић у посјети Турској / - RADE KOPRIVICA/ Гов.ме
23/09/2021 u 16:22 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Црна Гора безбједна држава, Турска један од најважнијих инвеститора

Абазовић jе констатовао да jе данашњи састанак наставак приче коjа jе започета посjетом чланова Турско-црногорског пословног савjета у оквиру ДЕИК-а Црноj Гори, у jулу мjесецу, када су разматрани нови модалитети и могућности ширења привредне сарадње између Турске и Црне Горе

Црна Гора jе огроман потенциjал за улагање, за коjу вjеруjем да ће у блискоj будућности бити магнет за озбиљне компаниjе. Отворени смо за улагања и у нама ћете имати кредибилног партнера, саопштио jе потпредсjедник Владе Црне Горе Дритан Абазовић током радног ручка са Насером Алимом, предсjедаваjућим Привредног савjета Турска-Црна Гора у оквиру Одбора за међународне економске односе Републике Турске (ДЕИК) и петнаестак турских инвеститора.

Абазовић jе навео да Влада Црне Горе активно ради на томе да буде сигурна и безбjедна држава, како би се створила повољниjа клима за стране инвеститоре коjи желе да улажу у Црну Гору.

Потпредсjедник Абазовић jе изразио задовољство привредном сарадњом двиjе земље и чињеницом да jе Република Турска jедан од наjважниjих инвеститора у Црноj Гори, нагласивши да jе више од 25 одсто страних фирми коjе послуjу у Црноj Гори у власништву турских инвеститора. У том смислу, Абазовић jе изразио задовољство што су значаjне турске компаниjе, попут „Тосyали Холдинг”, „Глобал Портс Холдинг”, „Зираат Банк”, „Ерка Груп”, као и многе друге, препознале привредни потенциjал Црне Горе и почеле да послуjу у Црноj Гори.

Абазовић jе констатовао да jе данашњи састанак наставак приче коjа jе започета посjетом чланова Турско-црногорског пословног савjета у оквиру ДЕИК-а Црноj Гори, у jулу мjесецу, када су разматрани нови модалитети и могућности ширења привредне сарадње између Турске и Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:19