Дритан Абазовић / - Дритан Абазовић
15/07/2021 u 21:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Црна Гора може бити добар мост између ЕУ и централног дијела Азије

Абазовић је навео да су Црна Гора и Казахстан двије мирољубиве земље које упркос великим територијалним разликама, имају доста тога заједничког, али и јако сличан менталитет

-Требали бисмо искористити свој врло велики природни потенцијал и географски положај. Црна Гора може бити један врло добар мост између Европске уније и централног дијела Азије. Идеја коју сам подијелио са вашим премијером је организовање Економског форума између пословних људи из Црне Горе и Казахстана што би представљало добру прилику за размјену заједничких визија- навео је потпредсједник Владе Црне Горе  Дритан Абазовић приликом посјете Међународном финансијском центру (АИФЦ) у Нур-Султану.

Потпредсједника Владе Абазовића у АИФЦ угостио је гувернер АИФЦ Каират Келимбетов са својим сарадницима.

Абазовић је навео да су Црна Гора и Казахстан двије мирољубиве земље које упркос великим територијалним разликама, имају доста тога заједничког, али и јако сличан менталитет. Абазовић је истакао значај успостављање директне авио линије између Нур Султана и Подгорице, нагласивши да је више него сигуран да је створен огроман простор за туризам и економски развој Црне Горе у будућности.

Абазовић је у Међународном финансијском центру Астана казао да овакав концепт жели да види у нашој земљи, наводећи да се осјећа да постоји много компанија и страних инвеститора који су заинтересовани за бизнис у Црној Гори.

-Мислим да смо земља великих могуц́ности која у прошлости није искористила све шансе, тако да за нас нема више оправдања, морамо искористити све шансе. Заједно можемо створити боље услове за животе наших грађана- закључио је потпредсједник Абазовић у свом обраћању на АИФЦ у Нур-Султану.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 17:18