Abazović i Rama  / - FOTO: ARHIVA
27/02/2023 u 07:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović danas dočekuje Ramu u Podgorici: Šaljemo poruke mira

Potrudićemo se da budemo više nego dobri domaćini, kazao je premijer

U Podgorici će se danas održati zajednička sjednica vlada Crne Gore i Albanije.

Nakon zajedničke sjednice uslijediće potpisivanje Zajedničke deklaracije i Bilateralnog sporazuma o izgradnji mosta na rijeci Bojani.

Iz Vlade je najavljeno da je ceremonija potpisivanja sporazuma zakazana za 13 sati i da će sjednica biti održana u novoj zgradi Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, u Podgorici.

Iz Vlade su rekli da je nakon potpisivanja zajedničkih dokumenata, planirana konferencija za novinare premijera Crne Gore i Albanije Dritana Abazovića i Edija Rame.

Biće potpisano još devet sporazuma i memoranduma iz oblasti: energetike, ribarstva, zaštite bilja, socijalne zaštite, sporta, kulture i medija, odbrane, zdravlja kao i Sporazum o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Sveti Nikola-Puljaj na teritoriji Albanije.

- Sve spremno za G2G, događaj koji je nesumnjivo od regionalnog značaja. Dočekujemo delegaciju Vlade Albanije koju predvodi Rama, a čine svi ministri i njihovi saradnici. Potpisaćemo 11 sporazuma. Akreditovano je preko 80 predstavnika medija - saopštio je premijer Abazović.

Naglasio je da će se potruditi da budu više nego dobri domaćini i da zajedničkom sjednicom dvije vlade u novootvorenoj zgradi CANU pošalju, kako kaže, sliku o jednoj drugačijoj i modernoj Crnoj Gori.

- Razvijamo dobrosusjedsku politiku i šaljemo poruku mira i saradnje cijelom Zapadnom Balkanu- poručio je Abazović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:06