Dritan Abazović / - RADE KOPRIVICA
27/05/2022 u 17:24 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Абазовић: Остајем при свим изјавама о ДПС-у, да је на Цетињу пала крв не би било помирења ни за 100 година

Премијер је нагласио и да је улазак Црне Горе у ЕУ, приоритет свих приоритета

Бурна расправа између посланика Деморката и премијера Дритана Абазовића обиљежила је данашњи премијерски сат. Абазовић је, одговарајући на питања посланика поручио да остаје при свим изјавама о ДПС-у које је икад казао.  Истакао је и да је задовољан резултатима Тужилаштва, као и да полиција професионално обавља свој посао. Премијер је нагласио и да је улазак Црне Горе у ЕУ, приоритет свих приоритета, те да је на Цетињу пала крв не би било помирења у наредних сто година.

Лајв блог: 

Посланик Демократске партије социјалиста Данијел Живковић питао је шта Влада планира да уради у циљу наставка пута државе ка чланству у Европској унији, на коме је, како наводи, заустављена избором Владе Здравка Кривокапића.

Представник посланичког клуба ДФ – Нова српска демократија, Демократска народна партија и Радничка партија, Андрија Мандић, питао је зашто се застало у борби против организованог криминала, која је почела хапшењима у правосуђу, и зашто се не настави "стављањем иза решетака кључних носилаца мафиократске власти, које тешко оптужују налази Еуропола".

Представник Демократа Момо Коривица питао је Абазовића да ли и даље стоји иза појединих изјава о Демократској партији социјалиста.

Шефа посланичког клуба Демократски фронт (ДФ) – Покрет за промјене, Бранка Радуловића, интересује на који начин Влада планира да реализује борбу против корупције и организованог криминала.

Посланик Бошњачке странке Суљо Мустафић, питао је Абазовића шта ће Влада урадити на пољу интензивирања процеса европских интеграција, чији је застој био евидентан.

Представник коалиције Црно на Бијело, Срђан Павићевић, питао је премијера да ли је у вези шверца цигарета у барској луци спреман да иде до краја, да ли ће морати тражити и инострану партнерску помоћ и да ли има процјену укупне материјалне штете нанијете Црној Гори.

Посланика Социјалистичке народне партије Драгана Ивановића интересује ко је наредио и зашто рушење Основне школе "Владимир Назор" у Подгорици и зашто није на вријеме почела градња нове.

Посланик Социјалдемократа Дамир Шеховић питао је предсједника Владе о томе какав је тренутни статус команданта противтерористичке јединице Петра Кнежевића у Управи полиције, и шта намјерава да предузме након "његовог признања да је током полицијске акције на Цетињу 4. и 5. септембра био у непосредној комуникацији са појединим криминалним групама".

Представница клуба Социјалдемократске партије и Либералне партије, Драгиња Вуксановић Станковић, питала је Абазовића шта ће предузети да се покрене озбиљан дијалог власти и опозиције ради обезбјеђивања уставне квалификоване већине за избор врховног државног тужиоца, чланова Судског савјета и судија Уставног суда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:56