Abazović i Konjević / - ABAZOVIć I KONJEVIć
13/09/2022 u 12:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović dao izjavu Osnovnom državnom tužilaštvu povodom krivične prijave Raška Konjevića

- Nije njima do Temeljnog ugovora, njima je do Europola. Saopštiću sve što bude trebalo ako budem u prilci - kazao je Abazović, zbog čega je, između ostalog, reagovao Konjević

Crnogorski premijer Dritan Abazović bio je danas u Osnovnom državnom tužilaštvu gdje je dao izjavu povodom krivične prijave za neprijavljivanje krivičnog djela koju je protiv njega podnio potpredsjednik Vlade i predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

Konjević je podnio krivičnu prijavu protiv Abazovića u kojoj tvrdi da je premijer 6. juča iznio niz teških optužbi na njegov račun optužujući ga za teška krivična djela do toga da je angažovan za destabilizaciju države. Konjević se nekoliko puta zvaničnim dopisima obratio vršiteljki dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maji Jovanović zahtijevajući od nje hitnu istragu.

Konjević je  u prijavi podsjetio Jovanović da je Abazović 6. jula saopštio da ministar odbrane „priželjkuje sukobe sopstvenih građana“, dok je na sjednici Skupštine 19. avgusta ustvrdio da je Konjević angažovan za „destabilizaciju države“.

- Kao neko ko se bavi javnim poslom i ko nema šta da krije od javnosti i od bilo koga, a suočen sa vrlo teškim optužbama od strane premijera Abazovića, koje su netačne, smatram da je neophodno utvrđivanje pune istine pred nadležnim organima. Zato Vas još jednom molim da sve što je premijer saopštio u najkraćem roku provjerite - zatražio je Konjević.

Podsjetimo Abazović je u Tivtu odgovarajući na pitanja novinara govorio o Temeljnom ugovoru i ministrima koji se protive njegovom potpisivanju.

- Nije njima do Temeljnog ugovora, njima je do Europola. Saopštiću sve što bude trebalo ako budem u prilci. Njih ne zanima Temeljni ugovor, da ih zanima ne bi CPC tretirali kao NVO. Ja od kad sam došao na vlast tretiram ih kao vjersku zajednicu. Naš glavni cilj je da idemo ka EU i da stvaramo ekonomiju i uslove za bolji standard građana. Mi nismo izazvali ovu krizu, ona neće zaobići i Crnu Goru - navodi Abazović odgovarajući na pitanja novinara u Tivtu.

On je kazao da je Temeljni ugovor pitanje ministarstva pravde, a da je NATO pitanje ministarstva odbrane.

- Oni nisu za potpisivanje Temeljnog ugovora, već da ova stvar ostane rak rana ovog društva. Ako je njihovo razmišljanje dominantno nek se to preslika na Vladi. Ako se ne preslika, onda nek vide šta i kako je - rekao je predsjednik Vlade.

Poručlo je da nisu nikoga silili da podrži Vladu, a naveo je da je izjava predsjednika Mila Đukanovića bila odgovornija nego ministra vanjskih Raška Konjevića i ministra odbrane Ranka Krivojkapića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:54