Eskobar I Abazović FOTO: Vlada CG / - ESKOBAR I ABAZOVIć FOTO: VLADA CG
22/03/2023 u 16:28 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović Eskobara upoznao sa najnovijim akcijama u borbi protiv kriminala

Abazović je pozdravio napore Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u zaključivanju trajnog i održivog sporazuma između Srbije i Kosova, postignutim nakon održanog sastanka u Sjevernoj Makedoniji

Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović radnu posjetu SAD započeo je sastankom sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Tokom susreta Abazovića i Eskobara konstatovano je da Crna Gora svojom proaktivnom ulogom konstruktivno doprinosi stabilizaciji regionalnih prilika i očuvanju evropske perspektive država Zapadnog Balkana. U tom smislu, Abazović je pozdravio napore Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u zaključivanju trajnog i održivog sporazuma između Srbije i Kosova, postignutim nakon održanog sastanka u Sjevernoj Makedoniji.

Tom prilikom, premijer Abazović je istakao da je Crna Gora spremna da i sama doprinese postizanju rjeŝenja, što bi otključalo siguran put za evropsku budućnost zemalja Zapadnog Balkana.

Između ostalog, Abazović je predstavnike američke administracije u Stejt Dipartmentu upoznao sa najnovijim akcijama crnogorskih institucija u borbi protiv kriminala.

Zajednički je konstatovano zadovoljstvo činjenicom da je nedavno održan prvi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori protekao u građanskom maniru, u skladu sa demokratskim standardima,  uz odstusvo društvenih tenzija koje su karakterisale prethodne izborne cikluse.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. jun 2023 19:01