Абазовић / Фото: Ненад Мандић
20/07/2021 u 14:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовићев покрет поздравио разрјешење Вишњићке: Злоупотријебила је дјецу

Грубо је прекршила кодекс рада и понашања просвјетног радника, наводе из УРА

Грађански покрет УРА, на чијем је челу Дритан Абазовић поздравио је одлуку Министарства просвјете, науке, културе и спорта да разријеши Раду Вишњић са функције вршитељке дужности директорице Основне школе "Југославија" у Бару.

- Поздрављамо одлуку о исправљању непримјереног чина којим се особа пред којом је раније био покренут дисциплински поступак и која је након њега разријешена са посла у школи нашла на чело једне васпитно-образовне установе у Бару. Још више јер је поменута оштро и грубо прекршила кодекс рада и понашања просвјетног радника, злоупотребљавајући учионицу и дјецу- кажу из УРА. 

Они наводе да је именовање Вишњић додатно поларизовало друштво, нарушило грађански концепт и вриједности државе која стреми ка потпуној деполитизацији и професионализацији свог школства, али да је добро што је реакција од стране ресорног министарства стигла одмах.

Kажу и да се оваквим спорадичним ексцесима губи фокус са онога шта је претходна власт у насљеђе оставила садашњој Црној Гори.

- Васпитно-образоване установе које су функционисале као партијске кошнице и установе у којима се могло десити да у радном ангажману буду људи попут Раде Вишњић, или на другој страни бивша директорица подгоричке музичке школе и бивша директорица цетињске гимназије. Kако је могуће да је један Славољуб Миго Стијеповић био на челу просвјете и како је могуће да и даље обнаша функцију генералног секретара предсједника државе. Ето, то су плодови власти ДПС-а и њихове политике у готово свим сферама а оваквим кадрирањем нове власти те ствари губе фокус - наводи се у саопштењу УРЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 19:52