/ фото: Влада ЦГ
18/06/2021 u 14:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић говорио на тематском панелу у Бечу: Испоручићемо резултате

Абазовић је навео да након приступања у НАТО, пуноправно чланство у ЕУ остаје стратешки циљ који нема алтернативу

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић представља данас Црну Гору на тематском панелу на нивоу министара задужених за вањске и европске послове на Western Balkans Summit у Бечу. На панелу, чији је домаћин била аустријска министарка за ЕУ и Устав Каролина Едтштадлер, тема је била политика проширења земаља Западног Балкана и размјена мишљења у контексту Конференције за будућност Европе, уочи пленарног састанка Конференције који ће се одржати 19. јуна 2021. у Стразбуру.

Абазовић је навео да након приступања у НАТО, пуноправно чланство у ЕУ остаје стратешки циљ који нема алтернативу и којим би Црна Гора заокружила своју спољнополитичку визију.

- Охрабрују нас и додатно мотивишу поруке које смо у мају чули из Европског парламента, нарочито када говоримо о напретку у борби против организованог криминала и корупције, као главној сметњи напретку Црне Горе. Ми смо земља која је највише одмакла у преговарачком процесу и због тога сам увјерен да ћемо ефикасно завршити овај пут. На том путу стоји нам трновит реформски процес, али је Црна Гора ријешена да тај посао заврши. У наредном периоду слиједи жесток обрачун са криминалом и корупцијом. Испоручићемо резултате за годину дана- нагласио је Абазовић.

Саопштио је да интеграција Црне Горе у ЕУ нема алтернативу и да смо одлучни да довршимо своје реформске процесе.

- Новом методологијом проширења владавина права је окосница преговарачког процеса. Реформе у области владавине права су један од приоритета рада Владе и у преходних пола године постигнути су помаци у том смислу. Увјерени смо да ће у доброј комуникацији са Европском комисијом и државама чланицама Уније, наши партнери препознати наше напоре у циљу затварања преговарачких поглавља 23 и 24“- назначио је потпредсједник Владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:12