Дритан Абазовић / - фото: ГОВ.МЕ
12/04/2022 u 18:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Град Бар ће у новој влади имати два министра

- Не одустајемо од темељне идеје да се Црне Гора развија као грађанска, европска и еколошка држава, поручио је Абазовић у Бару

Барска УРА ће дати градоначелника. Нови предсједник Општине Бар биће Горан Ђуровић. Желимо да градимо мостове међу људима, а овај град је то увијек и радио. То је идеја УРЕ у Бару и идеја УРЕ у Црној Гори. Ми смо преузели незахвалну улогу - да помиримо двије политичке ЦГ. Наше се срце се скаменило на нападе. Велики сам оптимиста. Црна Гора има камене људе и ниједна криза не може озбиљније да је продрма. Само морамо да искористимо све своје потенцијале и да постанемо успјешна европска прича, најбогатија земља региона", саопштио је лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић на данашњој конвенцији барског одбора те партије, на којој је изабрано ново руководство, као и чланови тог одбора. 

Према ријечима Абазовића, лука Бар је мјесто које ће Црну Гору да промијени заувијек на боље.

- Она не смије више да буде мјесто које је препознато по шверцу цигарета. Нова Влада ће имати обавезу да доведе стратешке инвеститоре који ће од Луке Бар направити кредибилну регионалну луку- навео је он.

- Бар је на прекретници и ми можемо, макар на микро нивоу, да допринесемо. У наредном периоду планирамо да реорганизујемо управу у Бару, да доносимо храбре одлуке како бисмо мијењали погрешне навике. Желимо да примијенимо зелену политику на простору Општине Бар, јер наш град може да искористи предприступна средства из фондова ЕУ на одржив начин. Бар није само центар града, већ и његово залеђе. Равномјерени развој мора бити наш приоритет- казао је том приликом новоизабрани предсједник барске УРЕ Дарко Пекић.

Како је рекао, кроз серијал Барски угао на анализи локалних политика, засниваће њихов предизборни програм.

Бар, како је истакао одборник УРЕ у том граду Милош Шуштер, има предуслове за бољи развој. ,,Желимо да будемо дио власти не да бисмо владали, већ да би се наше идеје реализовале. Треба урадити оно што можеш и до посљедњег дана треба истрајавати на томе". 

Како је саопштио, дрво које се зове УРА посађено је заједнички. ,,Оно успијева на топлом приморју и сњеговитом сјеверу. У условима у којима смо никли успијевамо и више него добро".

Потпредсједница УРЕ Јована Маровић истакла је да ријетко гдје у Црној Гори постоји дух заједништва као у Бару - граду под Румијом гдје се различитости сједињују у једнакост. ,,То је оно што баштини и УРА. Када је основана, помислила сам - коначно могу да гласам за опцију која није мање зло, већ права политичка понуда. Наше идеје не посустају, наша породица је сваким даном све већа. Говоре нам да смо издајници, али ми не калкулишемо и не издајемо ниједан интерес државе Црне Горе". 

Према њеним ријечима, грађани им дају повјерење за истинске идеје које УРА баштини. ,,УРА је спона међу грађанима у Црној Гори, спона за регион, за Европу. Ми побјеђујемо све ретроградне идеје и све ретроградне покрете", напоменула је она.

- Мој политички циљ остварен је 30. августа 2020. године, када је дошло до промјене власти. Поносан на људе који су тада били уз барску УРУ и који су немјерљиво допринијели промјенама- саопштио је Жељко Косовић, досадашњи предсједник барске УРЕ. 

Како је рекао, том су одбору потребни нови људи који ће бити конструктиван дио будуће власти у Бару.

,,Најбитније што се схватило да су мирне промјене у друштву пожељне. Бар више не смије бити град који робује потребама појединаца. Не смијемо дозволити представницима власти са државног нивоа да одређују који су приоритети за Бар. Барани су сити празне приче без конкретног рада и резултата. Потребна је суштинска промјена власти, промјена која ће донијети боље за све - а не само за појединце".

Горан Ђуровић, потпредсједник УРЕ, казао је да је на челу одбора млада и успјешна екипа, за коју је сигуран да ће остварити сјајан резултат на изборима.

- Бар има све потенцијале, а није богат. То морамо да мијењамо. Имамо море, језеро, стари град, и то треба да знамо да искористимо. Бар више не може да буде запећак у туризму, требају нам нови хотели, подршка државне власти...- сматра Ђуровић. 

Нова Влада, како је још напоменуо, мора отворити Бар даље ка мору. ,,Овај град нема базен ит треба један такав пројекат. Бар мора добити и једну савремену регионалну болницу. УРА је преузела одговорност да води државу. Зато, грађани Бара дајте нам прилику да водимо Општину Бар". 

Абазовић је још казао да Црна Гора мора да се шири ка новим тржиштима.

- Заборавимо на досадашњи развој туризма. Сигуран сам да ће Бар добити хотеле са пет звјездица. У новој Влади ће вјероватно бити два човјека из Бара који морају да се заложе за свој град. Престанимо да од сваког питања правимо драму, престанимо да сваког ко не мисли као ми називамо издајником. Ми смо мали и не можемо једни без других, отворимо руке према свима. Црне Горе без Баре нема, Црна Гора је Бар у малом. Бар и Улцињ треба да буду перјанице у развоју туризма, вријеме је да искористе своје могућности. Мислим да ће сличан резултат као у Улцињу бити и у Бару на локалним изборима. За УРУ је тај резултат феноменалан. Промијените власт на локалном нивоу. Шансу требају да добију нови људи, нова часна управа. Све промјене носе људи и кад правог човјека поставите на одређено мјесто онда је успјех загарантован- закључио је лидер УРЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 16:29