Дритан Абазовић / -Фото: Иван Петровић
25/06/2021 u 16:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Границе Западног Балкана морају бити невидљиве

Абазовић је истакао да му чини велику част и задовољство што је управо Црна Гора добила прилику да буде домаћин догађаја који ће озваничити коначно укидање роминга од 1. јула

Укидање роминга од великог је значаја за грађане Западног Балкана и оно представља велики подстрек за бизнис, туризам и окреће нас према развоју, мобилности и инфраструктури, казао је потпредсједник Владе Дритан Абазовић на отварању конференције “У сусрет бесплатном ромингу на Западном Балкану” у организацији Савјета за регионалну сарадњу РЦЦ.

-Морамо учинити све да се наше земље још више споје. Границе земаља Западног Балкана се неће мијењати, али морају бити невидљиве-нагласио је  Абазовић.

Како је саопштено, Абазовић је истакао да му чини велику част и задовољство што је управо Црна Гора добила прилику да буде домаћин догађаја који ће озваничити коначно укидање роминга од 1. јула 2021. између грађана земаља Западног Балкана.

Поздрављајуће окупљене министре из региона, задужене за дигиталну трансформацију и информациону технологију, и генералну секретарку РЦЦ Мајлинди Брегу, Абазовић је навео да је данашњи догађај доказ да су земље Западног Балкана превазишле период балканизације и да је отпочео један нови период европеизације региона.

-Црна Гора је идеално мјесто да се стави печат на укидање роминга, као земља која демонстрира мирнодопску и добросусједску политику која је отворена за све и која пружа руку нашим сусједима- истакао је он. 

Додао је да се нада да пројекте које афирмише РЦЦ подржавају све Владе региона јер то представља један добар импулс за оно што треба да буде крајњи циљ, а то је чланство у ЕУ земаља Западног Балкана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:07