Дритан Абазовић са представником Европске јеврејске заједнице / - Влада ЦГ; Бојана Ћупић
17/05/2022 u 12:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Отворени смо за све вјерске зајединице

Хвала на Вашој скромности, храбрости и амбицији. Чините да сви грађани Црне Горе буду једна породица, истакао је Врховни рабин Црне Горе Ари Еделкопф

Предсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић и министар правде Марко Ковач угостили су данас представнике Европске јеврејске заједнице на челу са рабином Менахемом Марголином и Врховног рабина Вјерске заједнице Јевреја Арија Еделкопфа.

„Отворени смо за све вјерске зајединице. Црна Гора води либералну политику и жели  сарађивати са свим добронамјерним људима, не правећи разлике због етничке припадности, политичких или вјерских увјерења“, истакао је предсједник Владе Црне Горе Абазовић.

image

Абазовић и Ковач угостили Европску јеврејску заједницу

- Влада ЦГ; Бојана Ћупић

Састанку су присуствовали директор Европске јеврејске асоцијације Алекс Бењамин, предсједница Јеврејске заједнице у Холандији, Елен Ван Праф и предсједник Јеврејске заједнице у Италији, Рикардо Паћифићи.

Европска јеврејска заједница похвалила је досадашњи однос Владе Црне Горе према Вјерској заједници Јевреја и истакла да је у историјским оквирима однос Црне Горе према Јеврејима свијетли примјер у европским оквирима, на који начин треба да се третирају мањине и вјерске организације. Они су се захвалили на пријему и поновили честитке на избору 43. Владе Црне Горе и ступање на функцију премијеру Абазовићу.

„Хвала на Вашој скромности, храбрости и амбицији. Чините да сви грађани Црне Горе буду једна породица“, истакао је Врховни рабин Црне Горе Ари Еделкопф.

Саговорници су се сложили да је и у наредном периоду потребно наставити висок степен сарадње између Владе и вјерских заједница Јевреја у Црној Гори.

Након што су претходно обавили законом прописане процедуре, на састанку је министар правде Марко Ковач свечано уручио Рјешење о упису у регистар вјерских заједница Вјерске заједнице Јевреја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:19