Дритан Абазовић и Ђорђе Радуловић са Венди Шерман и Карен Донфрид / - Влада ЦГ
20/10/2021 u 10:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Абазовић и Радуловић са Шерман: Црна Гора има подршку у циљу даљих реформи

Абазовић jе истакао задовољство због прве званичне црногорске посjете Стеjт департменту од ковид кризе, наводећи да су САД наjважниjи стратешки савезник и приjатељска земља са коjом Црна Гора диjели евроатлантски систем вриjедности

Потпредсjедник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић и министар вањских послова Ђорђе Радуловић састали су се у Стеjт департменту са Венди Шерман, замjеницом државног секретара Сjедињених Америчких Државама и Карен Донфрид, помоћницом државног секретара за европске и евеоазиjске послове.

Потпредсjедник Абазовић jе истакао задовољство због прве званичне црногорске посjете Стеjт департменту од ковид кризе, наводећи да су САД наjважниjи стратешки савезник и приjатељска земља са коjом Црна Гора диjели евроатлантски систем вриjедности. Абазовић jе нагласио важност подршке коjу Стеjт департмент пружа Црноj Гори на ЕУ путу, реформама у поглављима 23 и 24 и борби против корупциjе.

Министар Радуловић указао jе на то да Влада Црне Горе жели наставити спровођење реформи коjе ће Црноj Гори послужити и да jе важно да се поставе институционални договори за поспjешивање сарадње у области економиjе и привлачења инвестициjа у нашоj земљи.

Венди Шерман, замjеница државног секретара САД, истакла jе да САД уважава Црну Гору као циjењеног савезника САД и НАТО и да ће наша држава имати подршку у циљу jош снажниjих реформи коjе ће дониjети убрзање европског пута Црне Горе.

Карен Донфрид похвалила jе резултате коjе jе Црна Гора постигла у борби против организованог криминала и корупциjе, нарочито историjску запљену 1.4т кокаина и сузбиjање шверца цигарета прело Луке Бар.

Са америчке стране, састанку са Абазовић и Радуловићем присуствовао jе и Габриjел Ескобар, специjални изасланик САД за Западни Балкан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:43