ДРИТАН АБАЗОВИЋ / - ФОТО: ГП УРА
08/03/2022 u 15:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Иницираћемо уврштање фемицида као посебног кривичног дjела

Обавеза нове владе ће бити да, између осталог, повећа санкициjе у односу на насиље у породици, казао је Абазовић

Потпредсjедник Владе Црне Горе Дритан Абазовић придружио се данашњем Осмомартовском маршу коjи се, у организациjи Центра за женска права, одржао поводом 8. марта, Међународног дана жена.

- Апсолутна подршка женама Црне Горе у смислу да сви треба да дамо допринос да се укупна равноправност и правда у нашем друштву много значаjниjе инкорпорира. Циjеним данашњи скуп и због данашње теме коjа jе посебно оправдана због дешавања у претходном периоду. Прихватам критику за институциjе система и мислим да jе наша обавеза да се више позабавимо санкционисањем фемицида, односно увођењем фемицида као jош jедног кривичног дjела у Кривични законик - поручио је Абазовић.

Обавеза нове владе ће како је навео, бити да, између осталог, повећа санкициjе у односу на насиље у породици и да ствара услове да се равноправност жена осjети много више него што jе то сада случаj - изjавио jе потпредсjедник Владе на поменутом скупу у изjави за медиjе.

Овогодишњи Осмомартовски марш посвећен jе борби против фемицида, у знак сjећања на жене коjе су изгубиле животе услjед партнерског насилjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 20:43