/ фото: УРА
17/12/2021 u 21:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Изградићемо мост преко Бојане који треба да споји Албанију и ЦГ

Улцињ ће постати општина која помаже другима, а не обратно, нагласио је Абазовић

На Трећој редовној конвенцији у Улцињу вечерас је изабрано ново руководство улцињског одбора Грађанског покрета УРА.

- Велика је част да будем први међу једнакима, али и одговорност. Путеви којима је Улцињ у претходном периоду ишао направили су од њега најсиромашнију општину на приморју, са највећим бројем незапослених. Ми идемо путем који је другачији. Реализовали смо неке ствари за годину дана који други нијесу успјели за 30. Ми имамо визију и морамо да реформишемо Улцињ послије толико времена. Са екипом коју смо вечерас одабрали, сигуран сам да је то и могуће- саопштио је новоизабрани предсједник улцињског одбора УРЕ Омер Бајрактари.

За потпредсједнике улцињске УРЕ одабрани су Аријан Мурати, Сафет Беци и Мустафа Барди, а за потпредсједницу Христина Драговић. За секретара одбора изабран је Симо Дедић.

- Ми смо партија коју не занимају мандати ако нешто не можемо да промијенимо. То важи и у Улцињу, који има најгору администрацију. Ако добијемо мандат, учинићемо га најбогатијим. Ако су запосјели општину десет година, то не значи да су запосјели и ум грађана. Вратили смо мјесто које спаја грађане овога града – Валданос. Данас је донијета друга одлука за Солану - још једна крупна ствар коју смо урадили. За три године добићемо хотел са пет звјездица и изградити мост преко Бојане који треба да споји Албанију и Црну Гору. Можемо да покренемо и Солану, уз помоћ нових инвеститора. Све што нама треба јесте политичка стабилност- саопштио је лидер УРЕ Дритан Абазовић.

Како је истакао, највећи проблеми су пали на леђа УРЕ, али се чврсто држе. ,

- Наши људи су часни, а свако ко жели да отима од општина и државе не треба да се дружи са нама. Вечерашњи догађај показује јасно да овај град жели промјену. Чудим се како, са оваквим ресурсима, можемо да будемо сиромашни. Једино ако смо сиромашни у глави. Побиједимо национализам и примитивизам.  Очекујем да сваки грађанин Улциња подржи нашу причу и не буде талац погрешне политике. Ово је град који треба да се окрене мору, а не да буде такав да немамо гдје да вежемо чамац. Постанимо најбољи међу свима- нагалсио је Абазовић.

Абазовић је истакао да их интересује побједа и да је Улцињ општина која треба да помаже другима, а не обрнуто.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 11:31