Dritan Abazović / - RADE KOPRIVICA, VLADA CG
01/03/2023 u 13:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Kada Vlada završi četvorogodišnji mandat Crna Gora će biti slobodnija zemlja

Mi pokazujemo kako se bori protiv korupcije, kako se zakonito mijenja tužilaštvo, poliicja...To je dugoročan proces, i ako neko misli da to može preko noći, vara se, ocijenio je Abazović

Situacija u Crnoj Gori znatno je popravljena nakon što je u ponedjeljak izabrano troje sudija Ustavnog suda, ocijenio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović u izjavi za medije u Sjevernoj Makedoniji gdje učestvuje na Delfi ekonomskom forumu.

- To je bio veliki teret našim evropskim integracijama. Dugo nijesmo mogli da dođemo do šireg konsenzusa. Sada je izabrano troje sudija i mislim da je pređena velika etapa u evropskim integracijama, kazao je Abazović.

Ističe da slijede predsjednički izbori, te da je Crna Gora razbila politički monopol i ušla u etapu gdje će zavladati vladavina prava.

- Moramo se još snažnije boriti protiv korupcije i organizovanog kriminala, istakao je Abazović.

Kako je naveo, kada Vlada završi četvorogodišnji mandat Crna Gora će biti mnogo bolja i slobodnija zemlja nego na početku mandata.

- U Crnoj Gori se praktično od Drugog svjeskog rata nije promijenila vlast. To smo uradili prije dvije godine prvi put i susreli se sa brojnim problemima. Mi pokazujemo kako se bori protiv korupcije, kako se zakonito mijenja tužilaštvo, poliicja...To je dugoročan proces, i ako neko misli da to može preko noći, vara se. Rezultati koje je ova Vlada postigla su izvan svih optimističkih očekivanja. Ako nastavimo da radomo ovim tempom, kad se završi četrvorogodišnji mandat Crna Gora će biti mnogo bolja i slobodnija nego na početku,  rekao je Abazović.

Njegovo viđenje Balkana u budućnosti je optimistično.

- Ali za to su potebni lideri koji su spremni da donesu teške odluke. To znači da ne možemo stalno da gledamo kako će neko da reaguje na fesjbuku ili da li će neki nacionalista da nas poremeti sa onoga što je naš put, naveo je Abazović.

On je kazao da se ekonomska kriza nije toliko osjetila u Crnoj Gori.

- Kada je prošle godine počela agresija Rusije na Ukrajinu mi smo bili zabrinuti, ali kad smo zaključili ovu godinu svima je laknulo i naši rezultati su zaista impresivni - naveo je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara u Skoplju.

On je istakao da su naše javne finansije u ovom trenutku stabilne i dodao da kod nas većih problema trenutno nema.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:16