Dritan Abazović / - FOTO: PORTAL DAN
11/07/2022 u 20:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Počeo sam konsultacije oko Temeljnog ugovora

Abazović je najavio da će obaviti sve potrebne konsultacije u vezi sa Temeljnim ugovorom i da su konsultacije oko usvojenog Nacrta dokumenta potrebne da ne bi ostala neka dilema ili da neko nije konsultovan i ispoštovan.

Premijer Dritran Abazović izjavio je u ponedjeljak da je konsultovao jednog uglednog advokata (Siniša Gazivoda) koji je ocijenio da je usvojeni tekst Temeljnog ugovora u skladu sa Ustavom.

Abazović je najavio da će obaviti sve potrebne konsultacije u vezi sa Temeljnim ugovorom i da su konsultacije oko usvojenog Nacrta dokumenta potrebne da ne bi ostala neka dilema i da neko nije konsultovan ili ispoštovan.

On je kazao da je već konsultovao jednog uglednog advokata (Siniša Gazivoda) čije se ime najviše pominjalo na sjednici Vlade.

Premijer je kazao da će pokušati u dobrom duhu da uključi i druge relevantne subjekte.

"Ako zaista postoji nešto što je stvarno sporno, može da se ispravi nije Sveto pismo", kazao je Abazović.

On je kazao da samo želi da "ne ostane neka praznina, da neko nije ispoštovan, ili nije konsultovan" i podsjetio "da se nikad nije dešavalo da sa ni jednim ugovorom da ga Vlada objavi prije nego što ode na organe Vlade".

On je ocijenio kao nerelevantne primjedbe koje su poslale neke NVO i ponovio da je usvojeni dokument u potpunosti u skladu sa Ustavom i zakonom i da "nikakvih problema nema".

Napominjući da želi da "ostane korektan prema onima koji imaju usuprotno mišljenje" kazao je da je "obavio razgovor sa čovjekom koga jako dobro poznaje" i koji je kazao da je, po njegovoj ocjeni, "sve ok".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 03:06