Дритан Абазовић / - BOJANA CUPIC
13/08/2021 u 13:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Абазовић: Крајње вријеме за реформе у здравству, залагаћу се да плате буду веће

Дошао сам да изнесем став као грађанин да многе ствари не штимају и немају здраворазумску логику, навео је Абазовић

Крајње је вријеме да се поведе дијалог о здравственим реформама, као једне од најриоритетнијих, не умањујући значај економске, пореске, образовне, поручио је потпредсједник Владе Дритан Абазовић на завршној конференцији на пројекту "Разговори у друштву - социјални дијалог за бољу будућност" који реализује Синдикат доктора медицине.

Он је нагласио да ће се лично  залагати да плате буду веће од наредне године у идућем буџету - казао је потпредсједник Владе Дритан Абазовић. Додао је да држава,  нема новца због бахатости и јавашлука.

- Морамо да видимо како се троши државни новац, колико запослених има, да ли има више запослених у менаџменту или одјељењима значајним за здравље становништва, да ли трошимо више за репрезентацију, како се троши новац Фонда за здравствено осигурање. Овдје није циљ да се створи утисак да је прије било све лоше, а сад добро. Дошао сам да изнесем став као грађанин да многе ствари не штимају и немају здраворазумску логику - навео је Абазовић.

У влади ће, како је поручио, здравствени радници имати парнтера.

- Ако успијемо да остваримо ефекте и суфиците у буџету и ван сезоне, убијеђен сам да постоји политичка воља да се изађе у сусрет радницима и изграде нови објекти, а модернизују постојећи - казао је Абазовић.

Пројекат је реализован у партнерству са Центром за развој невладиних организација (ЦРНВО), а уз финансијску подршку Европске уније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 16:35