Dritan Abazović i Dag Lamborn / - RADE KOPRIVICA, GOV.ME
24/03/2023 u 07:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović-Lamborn: Crna Gora u potpunosti posvećena dodatnom snaženju odnosa sa SAD

Abazović je ocijenio da bi brojniji crnogorski kokus u Kongresu doveo do veće vidljivosti i zastupljenosti Crne Gore na Kapitol hilu i da će u predstojećem periodu biti preduzeti značajniji diplomatski koraci da se on uveća

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se u sjedištu američkog Kongresa sa kongresmenom Dagom Lambornom, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

- Tokom razgovora premijer Abazović je istakao da je Crna Gora u potpunosti posvećena dodatnom snaženju odnosa sa SAD, kao strateškim partnerom u okviru NATO-a. U tom smislu, Abazović je ocijenio da bi brojniji crnogorski kokus u Kongresu doveo do veće vidljivosti i zastupljenosti Crne Gore na Kapitol hilu i da će u predstojećem periodu biti preduzeti značajniji diplomatski koraci da se on uveća - saopštili su iz Vlade.

U kontekstu bezbjednosnih izazova u Evropi i ruske agresije na Ukrajinu, konstantovano je da smo posebno ponosni na činjenicu da naša država u odnosu na broj stanovnika u vrhu evropskih država po broju primljenih izbjeglica iz Ukrajine kojima je pruženo utočiste i sigurna luka od ratnih stradanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:32