/ - DRITAN ABAZOVIĆ
16/09/2023 u 11:45 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Mislim da motiv kopača tunela nije bilo oružje

Uprava policije i Osnovno tužilaštvo nikad ranije nisu sproveli efikasnije radnje. Urađen je značajni dio posla sve sa svojom operativom, kazao je Abazović

Predsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je novinarima da će se slučaj tunela ispod Višeg suda riješiti ako se nastavi ovom voljom i da bi rješavanje ubistva Duška Jovanovića dalo odgovor na mnoga pitanja koja se tiču organizovanog kriminala u Crnoj Gori u posljednjih 20 godina.

- Nisam detektiv, lično tvrdim da je to najproblematičniji slučaj- kazao je on.

Govoreći o nestajanju djelovodnika kazao je da misli da bi ministarka ekologije Ana Novaković Đurović prihvatila poligraf kao što je to predlagao za druge slučajeve. Istakao je da bi i on prihvatio poligrafsko testiranje.

- Ne možemo da kažemo dakle su kopači tunela. Uprava policije i Osnovno tužilaštvo nikad ranije nisu sproveli efikasnije radnje. Urađen je značajni dio posla sve sa svojom operativom- kazao je Abazović dodajući da je ukradeno više komada pištolja i pušaka.

Smatra da to nije bio glavni motiv kopanja tunela.

- Ne bi me čudilo da se optužnica, objavljena juče, protiv policijskih službenika proširi u narednom periodu. Prekjuče smo imali predstavnike Evropske komisijeve vezano za kandidaturu Budve za Evropsku predstavnicu kulture za 2028. godinu. Vladu najviše zanima možemo li zajedno sa Budvom da uspijemo u tom projektu- istakao je on.

Kazao je da Opština Budva ima Skupštinu koja je u mandatu. Naveo je da je pregurana turistička sezona bez većih problema.

- Izbori su uvijek najčistije rješenje. Lično moram vam reći da smo mi kao država stalno u izbornom ciklusu, a stalno tražimo rezultate. Najčistije rješenje su izbori, kad postoji kriza- naveo je on.

Govoreći o preporukama UNECO, Abazović je rekao da je aktuelna Vlada protiv izgradnje HE Komarnica, te da se treba uzdržavati od projekata koji štete životnoj sredini u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. novembar 2023 13:23