Дритан Абазовић / - RADE KOPRIVICA
12/05/2022 u 18:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Млади да буду приоритет сваке владе у региону

- Да будемо дио западних вриједности, да промовишемо универзалне људске вриједности било гдје, нове идеје, економски развој, казао је Абазовић

Приоритет црногорске и осталих влада у региону треба да буду млади људи, нове идеје и креативност, поручио је премијер Дритан Абазовић.

Он је, на регионалном самиту младих Иницијативе младих за људска права (YИХР), рекао да треба да причамо о будућности, градимо државу и јачамо институције.

 - Да будемо дио западних вриједности, да промовишемо универзалне људске вриједности било гдје, нове идеје, економски развој, казао је Абазовић.

Амбасадорка Европске уније (ЕУ) у Црној Гори Оана Кристина Попа рекла је да желе да млади људи буду дио процеса, и да инвестирају у своју будућност.

 - Ово је година наде, година која нуди нове могућности. Европа треба све младе људе региона и нико не треба да буде изостављен, јер су они будућност ЕУ, казала је Попа.

Она је позвала младе да се чује њихов глас јер су, како је навела, млади ти који могу да мијењају перцепцију.

 - И ми ћемо да урадимо све да вам помогнемо на том путовању, додала је Попа.

Програмска директорица YИХР Александра Вукчевић казала је да је важан корак ка будућности процес прихватања прошлости и да је то фокус њиховог рада скоро двије деценије.

Према ријечима Вукчевић, њихова мисија је да млади буду упознати са ратним дешавањима у Црној Гори и региону.

 - Наставићемо регионалну сарадњу како млади људи, који су будући доносиоци одлука, не би дозволили да се понове срамотни злочини из прошлости, казала је Вукчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:27