/ - DRITAN ABAZOVIĆ - FOTO VLADA CG
21/09/2023 u 07:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović na Savjetu bezbjednosti UN-a: Crna Gora poziva na mir i pruža ruku svima

Abazović je kazao da je UN nastao nakon najveće društvene katastrofe u istoriji - Drugog svjetskog rata dodajuči da ne treba da čekamo novu katastrofu da bi ponovo proizveli ovako plemenitu ideju

Ideja Ujedinjenih nacija je da se građani i države svijeta ujedine, a ne dijele, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović tokom izlaganja na brifingu Savjeta bezbjednosti UN-a na visokom nivou o očuvanju mira i bezbjednosti u Ukrajini.

Abazović je kazao da je UN nastao nakon najveće društvene katastrofe u istoriji - Drugog svjetskog rata dodajuči da ne treba da čekamo novu katastrofu da bi ponovo proizveli ovako plemenitu ideju. 

- Vratite se izvornoj ideji i napravimo što prije reformu- naglasio je Abazović apelujući da podržava korjenitu reformu UN-a sa naglaskom na drugačiju konfiguraciju Savjeta bezbjednosti.

Premijer je, u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu, naveo da nasilje kao sredstvo za sticanje političkih ciljeva nije prihvatljivo u 21 vijeku. 

- Crna Gora je tu da pozove na mir i pruži ruku svim državama svijeta u cilju promocije univerzalnih vrijednosti i zaštite ljudskih prava i sloboda- naznačio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. novembar 2023 03:40