/ - Фото: Скриншот
19/05/2022 u 17:22 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Абазовић након посјете Бриселу: Црна Гора има историјску шансу, прошло је вријеме недодирљивих

Сада морамо да покажемо да оно што смо говорили можемо да спроводимо удјело, наводи он

Премиејр Дритан Абазовић након посјете Бриселу рекао је да Црна Гора има историјску шансу да покаже да је процес проширења приступања ЕУ жив.

-Завршен је састанак са предсједницом Европеске комисије. Зиста могу да кажем да смо изузет задовољни....Осјећа се оптимизан. Подјелили смо и размишљање и везано за сопровођење санцкија у Црној Гори, око економских тема...Сада морамо да покажемо да оно што смо говорили можемо да спроводимо у дјело...И ако наш систем доношења одлука буде функционисао на исправан начин, Више сам него сигуран да постоји велико расположење и у Европској комисији и у Европском парламенту да се то некако награди. Црна Гора има велику шансу да покаже да је процес проширења жив...- казао је између осталог Абазовић

Поводом Закона о поријеклу имовине, Абазовић је казао да су задовољни што ЕК поздравља напоре Црне Горе у борби против организованог криминала и корупције и да закон треба да буде подршка томе. Казао је да ће ускоро бити дорада тог закона.

-Кад је ријеч о златним пасошима, програм ће се завршити 31. децембра ове године...Биће јавна објава имена људи који су добили златни пасош. Јако је важно да постоји јасан рок када тај програм завршава.- казао је Абазовић између осталог поводом питања о златним пасошима.

Поводом навода да је Весна Меденица утицала на неке судије рекао је да је вријеме недодирљивих у Црној Гори прошло и да је тај поступак у току. Охрабрио је надлежне институције да још храбрије раде.

- Петар Лазовић, то је питање које оптерећује јавност али није за премијер . Без налога тужиоца не могу се примјењивати никакве активности..Рекао сам, може да се односи на сваки случај, недодирљивух нема..Исто тако морамо да знамо да не можемо да се преплићемо у надлежности...-казао је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
30. jun 2022 11:56