/ - FOTO: VLADA CG
03/02/2023 u 15:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Nakon šljunka, država kreće u borbu protiv šumarske mafije

Na sastanku je dogovoreno da će Vlada razmotriti mjere za unapređenje zakonskog okvira koji tretira oblast upravljanja i zaštite šuma kako bi se sistemski riješio problem nelegalne eksploatacije šuma u Crnoj Gori

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović održao je danas sastanak povodom nelegalne eksploatacije šuma na kojem su dogovoreni dalji koraci u tom kontekstu.

Sastanku su prisustvovali ministar bez portfelja Zoran Miljanić, zaštitnica imovinsko-pravnih interesa Crne Gore Bojana Ćirović, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, direktor Uprave prihoda i carina Vladimir Bulajić, direktor Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Armin Mujević, direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević, generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Otašević, kao i predstavnici Direktorata za vanredne poslove u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova.

Premijer Abazović je naglasio da nakon nelegalne eksploatacije šljunka država kreće u borbu protiv šumarske mafije. Na sastanku je istaknuta potreba osnivanja državnog preduzeća koja će upravljati šumama. Premijer je informisan da je u prethodnom periodu podnijeto oko 90 krivičnih prijava Tužilaštvu povodom nelegalne eksploatacije šuma, ali da ti predmeti nijesu imali konačan epilog.

Na sastanku je dogovoreno da će Vlada razmotriti mjere za unapređenje zakonskog okvira koji tretira oblast upravljanja i zaštite šuma kako bi se sistemski riješio problem nelegalne eksploatacije šuma u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:45