Dritan Abazović / - FOTO: VLADA
07/10/2022 u 19:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: NATO stub naše spoljne politike

- Vojska Crne Gore ima važnu ulogu u očuvanju mira, stabilnosti i ekonomskog progresa građanske i evropske Crne Gore, ukazao je on

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazovič poručio je da je NATO stub naše spoljne politike. On je čestitao 7. oktobar, Dan Vojske Crne Gore ministru odbrane Rašku Konjeviću, načelniku Generalštaba brigadnom generalu Zoranu Lazareviću, oficirima, podoficirima, vojnicima i civilnim licima u službi u Vojsci Crne Gore.

- Vojska Crne Gore ima važnu ulogu u očuvanju mira, stabilnosti i ekonomskog progresa građanske i evropske Crne Gore, ukazao je on.

Abazović je istakao da je Vojska Crne Gore kroz istoriju dala ključan doprinos stvaranju države. Iako drugačiju, vojska danas ima nimalo manje važan značaj.

- U kontekstu invazije Ruske Federacije na suverenu Ukrajinu, naše punopravno članstvo Crne Gore, kao stub naše spoljne politike, naročito dolazi do izražaja.  Naša vojska bespogovorno daje doprinos miru i stabilnosti u svijetu, a naši vojnici u nekoliko država svijeta, sa ponosom predstavljaju državu, zastavu i Vojsku Crne Gore, promovišući našu zemlju kao odgovornog NATO saveznika, naglasio je on.

Abazović je prisustvovao danas svečanoj ceremoniji povodom 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore, koji se večeras na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:45