Абазовић / - Фото: ПР Центар
30/05/2022 u 12:33 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Не укидамо нерадну недељу, волио бих да Темељни уговор потпишемо у јуну

Кад се иницијални текст усклади биће доступан црногорској јавности, казао је премијер

Нећемо укинути нерадну недељу, радници, будите спокојни, поручио је данас премијер Дритан Абазовић. 

-Не укидамо нерадну недељу, осим ако то не буде договор са синдикатима и послодвацима. И није то само модалитет да се укине нерадна недеља. Дупле дневнице би свакако остале, а радује ме што грађани реагују на овакве теме, да се размишља о економији и туристичкој сезони- навео је Абазовић.

Говорећи о потписивању Темељног уговора са Српском православном црквом, Абазовић је истакао да не жели да робује датумима.

- Што прије буде могуће да се потпише и условима које предвиђа Устав и закон, а што се мене тиче може да Темељни уговор са Српском православном црквом буде потписан сјутра. Тренутно нема проблема. Волио бих да га потпишемо у јуну- додао је он. 

Одговарајући на питања новинара, Абазовић је казао да је био срећан и задовољан што се састао са Патријархом Српске православне цркве Порфиријем.

- Кад потпишемо уговор изаћи ћемо изнад матрице да је неко изнад државе и закона, а иницијални текст уговора кад се усклади биће доступан црногорској јавности- додао је Абазовић. 

Поручио је да је његов једини посао да се бави интересима Црне Горе, а "ко жели да се бави партијама нека му је срећно". 

- Пуно им успјеха желим у томе- закључио је премијер. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:32