Dritan Abazović / - DRITAN ABAZOVIć
24/05/2023 u 13:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Neka građani sami procijene, ne treba im Fridom haus

Neću kritikovati Fridom Haus oni imaju metodologiju i principe, za mene je najvažnije šta misle građani i relevantne politčke adrese - naveo je Abazović

Neka građani sami procijene, ne treba im Fridom haus, naveo je premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanje novinara povodom izvještaja te organizacije u kojem je navedeno da Crna Gora nazaduje u pogledu demokratije.

- Predsjednički izbori održani kao u Švajcarskoj, jako lijepa i kulturna inauguracija, parametri koji govore da smo napredovali, promjenama u političkim strukturama Vidjećemo izvještaj za 2024. godinu ako neko ne vidi boljitak ne znam šta da kažem. Neću kritikovati Fridom Haus oni imaju metodologiju i principe, za mene je najvažnije šta misle građani i relevantne politčke adrese - naveo je Abazović odgovarajući na pitanja novinara nakon skupa na kojem su predstavljeni rezultata rada Ministarstva zdravlja za protekli jednogodišnji period. 

Istakao je da se takmiče kako da pomognu građanima, te dodao da turizam ide u dobrom pravcu i da on treba da se gaji u narednom periodu.

Upitan o rebalansu, Abazović je naveo da se on radi zbog pozitivne stvari i zbog viška sredstava u državnoj kasi.

- Mi smo došli do viškova a druge institucije treba da rade svoj dio posla - dodao je premijer.

Fridom haus: Poraz Đukanovića budi nadu da će doći do smjene generacija

Abazović je naveo da oni nisu mogli da znaju kad su izbori i dodao da je Vlada zaveršila godinu dana rada i istakao da ima čime da se pohvali.

- Većina građana zna da vlada radi prave stvari. Vlada neće odustati od svoje agende, radićemo do 11, juna dok se ne formira nova. Moj zahtjev ministrima je da nastave da rade po planu dok se stvari ne definišu i izvrši se primopredaja - dodao je on.

Abazović je istakao da se svi kite rezultatima vlade.

- Iskoristite sve rezultate vlade, bilo da ste je podržavali ili ne, okupimo se kao društvo oko dobrog- Takmičimo se u dobru - istakao je premijer.

Upitan oko pomoći vatrogascima koji su u Turskoj pomagali stradalima, Abazović je naveo da će oni primiti nadoknadu.

- Vatrogasci u Turskoj mogu računati na naknadu, a interesovaću se zašto se to nije desilo. Možda je postojala neka administrativna prepreka, ali to što je rečeno biće ispunjeno - kazao je on.

Abazović je rekao da će pomoći Institutu Igalo, kao i da je nađeno rješenje koje će dati malo vremena.

- Na narednoj sjednici vlade pokušaćemo da im pomognemo. Već imamo neki interni dogovor sa ministrom finansija. Mi nismo stoprocentni vlasnici Instituta, mi smo vlasnici samo pedeset odsto preduzeća. Kad subvenciramo, mi subvenciramo privrednike. Pomoćićemo im, a nakon izbora, ako budemo u situaciji, rješićemo problem Instituta Igalo na dobro svih građana - naglasio je Abazović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 19:49