Dritan Abazović / - DRITAN ABAZOVIć
24/06/2022 u 14:29 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Nije planiran sastanak sa patrijarhom Porfirijem, ako bude zahtjeva biće mi čast

Kada je riječ o ambasadorima dodao je da su veoma blizu da imenuju ambasadora u Beogradu, a nada se da su i oni našli rješenje

Tema o osnovnim životnim namirnicama će biti na dnevnom redu prilikom posjete Srbiji, mislim da je njihov interes da sačuvaju tržište, izašli su već u susret, nadam se da će ponovo, poručio je premijer Dritan Abazović nakon sastanka u Privrednoj komori.

- Nemam komentar na izjavu Đurović, svako ima  pravo na svoj stav. Vlada CG ima isti stav prema svim vjerskim zajednicama koje je registrovalo Ministarstvo pravde. Ne vidim problem da CPC pokrenu svoj postupak. Nadam se da priča o Temeljnom ugovoru sa SPC neće biti aktuelna i da ćemo tu temu završiti. Temeljni ugovor je ugovor kao i svaki drugi, za nas je to stvar formalnosti. Važno je da se potpiše - istakao je on odgovarajući na pitanja novinara.

Nije planirana posjeta patrijarhu Porfiriju, ali ako bude postojao taj zahtjev, bila bi mi čast da se sastanem ponovo sa njim.

- On je čovjek koji je vrlo širok i sa kosmopolitskim duhom - dodao je on.

Kada je riječ o ambasadorima dodao je da su veoma blizu da imenuju ambasadora u Beogradu, a nada se da su i oni našli rješenje.

Poručio je i da jučerašnjom odlukom da smanje marže na osnovne namirnice pokušavaju da izađu u susret građanima. Nadaju se i dobroj turističkoj sezoni.

- Sve što radimo je u pravcu da olakšamo jesen i krizu koja je najavljena - dodao je.

Na pitanje u vezi stanova za funkcionere, istakao je da nije planirano da se pravi komisija i da nisu htjeli da dodjeljuju stanove.

- Postoje ljudi koji su vjerovali u tu informaciju. Nije bila planirana komisija, mi smo morali da raniju odluku stavimo van snage.Ja bih volio da se ugroženima pomogne, a mi smo ranije imali nepravednu dodjelu. U nekim slučajevima aplicirali su čak i supružnici. Komedija je da mislite da ćemo mi nastaviti praksu dodjele stanova funkcionerima - naglasio je Abazović.

Ponovio je da će vlada biti inkluzivna i da će u njoj biti mjesta za sve-

- Nevažno je i neprihvatljivo da mi neko kaže imenovali ste člana DF-a, Demorkata, DPS... Svakako nije normalno da se imenuje neko sa kriminalnim dosijeom. Ne želim nikog da proglašavam krivim, jer je svako nevin dok se ne dokaže suprotno - ocijenio je on.

Što se izbora tiče, naglasio je da će biti 23. oktobra i da se svi za to pripremaju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:20