Dritan Abazović / - BOJANA CUPIC
11/08/2022 u 15:19 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Nisam tražio kriptovani telefon, 19. avgusta ću pobrojati imena onih koji destabilišu Crnu Goru

Naveo je da je kriptovani telefon dobio od prijatelja koji nije član kriminalne grupe

Ja sam bio sa Milojkom Spajićem član vlade i uvijek razmijenim mišljenje sa ljudima, a nismo pretjerano pričao o politici. Spreman sam za saradnju sa svima koji žele dobro Crnoj Gori, naglasio je premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanja novinara u Baru.

- Biće izbori, možda i parlamentarni cilj je da sarađujemo, da budemo solidarni i radimo dobre stvari za državu, kazao je on.

Nije htio da govori o Krivokapićevom komentaru i istakao je da svako ima pravo na svoje mišljenje.

Kazao je da mu je bilo zadovoljstvo da porazgovara u Dubrovniku i razmijeni mišljenja sa Ratkom Kneževićem.

- Podijelili smo razmišljanja o nekim procesima u Crnoj Gori. Razgovarao sam sa dosta ljudi koji su bili u CrnoJ Gori kao i sa porodicama iz Dubrovnika. Treba da pravimo mostove saradnje i da razvijamo odnose - naglasio je Abazović.

Naveo je i da nikad u životu nije tražio telefon ni od članova porodice, a ne kriptovani telefon.

- Znamo za koga radi M portal. Mene ne zanimaju obračuni sa klanovima, a ova država ima prioritet da se odbrani od jednog klana koji je aktivan i koji destabiliše Crnu Goru. Neće poći puno vremena, a 19. avgusta ću pobrojati imena koji destabilišu Crnu Goru - naglasio je on.

Naveo je da je kriptovani telefon dobio od prijatelja koji nije član kriminalne grupe.

- Nikad ga nisam koristio jer je za mene komplikovan. Prijavio sam Upravi policije da ga posjedujem, istakao je on.

Poručio je da će nastaviti borbu za slobodnu Crnu Goru.

- Ruka pravde neće stati. Imaće neko da nastavi ovu borbu i da izvedu do kraja. Raduje me da je prestala priča o Temeljnom ugovoru i da pričaju o kriptovanim telefonima. Imamo svi konja za trku, a izjava urednika Nacionala treba da brinu one koji danas pišu o meni. Pukanić je žrtva špercera cigareta i iz naše zemlje - dodao je predsjednik Vlade.

Istakao je i da evropsku Crnu Goru destabilišu oni koji nisu mogli da postignu rezultate evo 30 godina.

- Osuđujemo svaki ratni zločin na svim ljudima bez obzira na nacionalnost. istoričari nek se bave onim što se desilo na teritoriji CG. Mislim da postoji potreba da se oko svega napravi problem, ali veliki broj građana razumije šta stoji iza toga, naglasio je Abazović.

Želi da sačuva Željezaru

Premijer je kazao da želi da sačuva radna mjesta, ali da, kad je u pitanju Željezara sve zavisi od dogovora dvije kompanije. 

Novinari su ga pitali i za štrajk prosvjetara, a on je istakao da im je Vlada spremna da plati smještaj dok se ne riješi problem.

- Vada je spremna da plati smještaj prosvjetarima dok se ovo ne riješi sa izvođačem radova. Mi ovo nikad ne bi dozvolili, da investitor traži dodatne namete. Mi smo spremni da bi omogućili prekid štrajka da mi preuzmemo obavezu da oni pronađu svoj smještaj a da država uzme to kao svoju obavezu, naglasio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. septembar 2022 09:40