/ - DAN
04/08/2023 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović o "Jadranu": Raspolažemo svojom imovinom kako mislimo da treba, ne treba praviti dnevnu politiku od toga

Proslava devedeset godina broda je nešto što je u našoj nadležnosti, odnosno Ministarstva odbrane, ja ne želim da upućujem kritike i vatrene strelice prema hrvatskoj strani, kazao je on

 

Ja sam za održiva rešenja, Crna Gora raspolaže svojom imovinom na način na koji misli da treba, kazao je premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanje novinara o juče Hrvatska je juče upućenoj protestnoj noti Crnoj Gori od Hrvatske, zbog obilježavanja devedeset godina školskog broda "Jadran". 

- Mislim da ne treba praviti dnevnu politiku od toga. Tu smo da razgovaramo, da čujemo sve argumente, međutim proslava devedeset godina broda je nešto što je u našoj nadležnosti, odnosno Ministarstva odbrane, ja ne želim da upućujem kritike i vatrene strelice prema hrvatskoj strani, kazao je Abazović nakon obilaska radova na rekonstrukciji magistralnog puta M2 od Lepenca do Berana.

Naprotiv, dodao je da je za drugačiji pristup, te da je tu ukoliko se može na jedan dostojanstven, prijateljski, kompšijski i bratski način iznaći rješenje.

- Do tada, Ministarstvo odbrane i ostala ministarstva će imovinom raspolagati na način na koji misle da je najprimjerenije, rekao je Abazović.

Hrvatska uputila protestnu notu Crnoj Gori zbog broda Jadran

Na pitanje o bivšem direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu, kazao je da je Vlada na jučerašnjoj sjednici donijela novo rješenje i ispoštovala odluku suda da u roku od 30 dana donese rješenje.

- Ako neko misli da su prava opet povrijeđena, ima i dalje procese. Isto važi i za Vladu i mi ćemo se institucionalno boriti. Mislim da je sada situacija uravnotežena, zaključio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 10:06