Dritan Abazović / Foto: VLADA CG
29/07/2022 u 08:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović obećao da će urediti Plavsko jezero i napraviti put ka Dečanima

Vlada će nastaviti da pruža neophodnu podršku kako bi Plav zaista postao sregionalno mjesto konekcije na tromeđini država, kazao je premijer

Vlada Crne Gore je riješena da, u saradnji da Opštinom i drugim organima, trajno promijeni izgled sjevera, ulažući u infrastrukuru i razvoj decenijski zapostavljenog kraja, s namjerom da mu vrati život, navodi se u čestitki premijera Dritana Abazovića upućenoj povodom Dana Opštine Plav.

Abazović navodi da je decenijski zapostavljen plavski kraj pretrpio ekonomsku štetu koja je rezultirala odlaskom velikog broja sposobnih i vrijednih ljudi iz Plava i Crne Gore, koji samo u ljetnjim mjesecima boravi na svom ognjištu.

“Uvjereni smo da će brojni kapitalni projekti čija realizacija slijedi okrenuti novi list u razvoju Sjevera. Plan nam je da riješimo probleme i uredimo Plavsko jezero, dok velike napore ulažemo, da sa našim prijateljima iz Republike Kosovo, Plav i Crnu Goru na što bolji način povežemo sa Dečanima i Peći”, naglasio je premijer.

Ističe da ga raduje odlična turistička sezona na Sjeveru koju smo umnogome podspješili otvaranjem graničnog prelaza Zatrijebač – Grabon i otvaranjem prve dionice autoputa Smokovac – Mateševo, koju i Plav sa svojim Prokletijama i Visitorom osjeća.

Abazović navodi da je Plav stvoren da bude centar eko i etno održivog razvoja koji je atraktivan punih dvanaest mjeseci u godini, sa sadržajima zimskog i ljetnjeg – jezerskog, planinskog i turizma bogatog potencijala, naročito planinom Bogićevica.

“Vlada Crne Gore će nastaviti da pruža neophodnu podršku kako bi Plav zaista postao strateško, regionalno mjesto konekcije na tromeđini država”, naglasio je Abazović.

Predsjednik Vlade ukazuje da prirodna, materijalna i nemateraijalna bogatstva ovog kraja davno su prepoznata i da je dužnost naše i novih generacija da damo svoj puni doprinos njihovoj novoj valorizaciji.

“U to ime, koristim priliku da u ime Vlade Crne Gore i svoje lično, građankama i građanima Plava, cijenjenim odbornicima čestitam Dan opštine Plav”, zaključio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:37