/ - Фото: Портал Дан
04/02/2022 u 14:45 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Очекујем да ће влада пасти, мислим да је одрадила свој посао

Треба да будемо поносни јер смо урадили оно што је био први циљ демократске владе, да грађани виде да се промјене могу да се десе, нваео је он

Сад сам примио вијест да предлог о скраћењу  мандата Скупштини није прошао, казао је потпредсједник Владе Дритан Авазови новинарима пред почетак сједнице Скупштине на којој је планирано да се гласа о неповјерењу Владе.

-Када би се скратио мандат друга сједница неће имати смисла. Очекујем да ће влада пасти. Мислим да је одрадила свој посао до краја. Треба да будемо поносни јер смо урадили оно што је био први циљ демократске владе, да грађани виде да се промјене могу да се десе-нваео је он.

Абазовић је на питања новинара везаних за премијера Здравка Кривокапића казао да "ко губи има право да се љути".

-Ја нећу износити  тешке ријечи-додао је он.

На питање с ким преговара ако падне влда Абазовић је казао: Са парламентарном већином наравно, већ смо обавили серију разговора".

-Најгора ствар је ова која се тренутно дешава, а то је неизвјесност. Било би крајње нерационално да уђемо у преговоре који ће трајати мјесецима. Морамо доносити одлуке и деблокирати земљу. Мандатар би могао да буде било ко ко има подршку од 41 посланика. Мањинска влада је само једно од предлога. Људи нису ни свјесни шта неки термин значи, али су против тога. Остајемо при нашем ставу да ко год има бољу и одрживу идеју, да је репрезентује. Не желим да се ствара утисак било какве апокалипсе у ЦГ. Ми смо једина опција која је рекла да је спремна да иде у опозицију. Ја сам у своје ставове не сигуран него суперсигуран-поручио је Абазовић.

На питање да ли види себе као премијера Абазовић је казао:" Мислим да је рано о томе причати".

-За протесте видите и сами. Број новинара је знатно већи него број људи који протестују. Ја подржавам право грађана на мирно окупљање-лазао је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:09