/ - DRITAN ABAZOVIć
18/09/2023 u 12:49 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović od danas u Njujorku, planirana večera sa Blinkenom

Premijer Abazović će, takođe, imati bilateralne susrete sa visokim zvaničnicima zemalja učesnica Ujedinjenih nacija i drugih organizacija

Predsjednik Vlade Crne Gore i koordinator Ministarstva vanjskih poslova  Dritan Abazović boraviće od danas u Njujorku gdje ga tokom nedjelje očekuje oko trideset bilateralnih i multilateralnih sastanaka tokom i na marginama 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

-Planirano je da Abazović bude učesnik radne večere koju za šefove diplomatija država transatlantskih partnera organizuje Entoni Blinken, državni sekretar SAD. Takođe, premijer Crne Gore će učestvovati na Godišnjem samitu organizacije Konkordija (Concordia), kao i Ministarskom sastanku o Samitu o budućnosti. Abazović će učestvovati na sastanku na visokom nivou o prevenciji, spremnosti i odgovoru na pandemiju (PPPR), sastanku Grupe prijatelja Alijanse civilizacija (UNAOC), ministarskom sastanku Grupe prijatelja za medijaciju, ali i radnom doručku ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje (A5). Predsjednik Vlade će učestovati na brifingu SB UN na visokom nivou o očuvanju mira i bezbjednosti u Ukrajini, radnom doručku ministara vanjskih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) i RCC i ministarskom sastanku Grupe prijatelja za odgovornost u Ukrajini (GoFAAU) i dr- NAVODE IZ vLADE cRNE gORE.

Premijer Abazović će, takođe, imati bilateralne susrete sa visokim zvaničnicima zemalja učesnica Ujedinjenih nacija i drugih organizacija. Planirano je da se Abazović susretne sa predstavnicima izvršnih vlasti brojnih država, ali i mnogobrojnim iseljenicima na centralnom događaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:04