/ - FOTO: VLADA CRNE GORE
16/02/2023 u 14:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Otvaramo ambasadu u Hagu

Premijer je naveo da je, pored sadržajnih političkih odnosa, Crna Gora spremna da dodatno obogaćuje ekonomski potencijal

Predsjednik Vlade Crne Gore  Dritan Abazović sastao se danas sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Nizozemske Vopke Ukstrom, na marginama REAIM samita u Hagu.

Izrazivši obostrano zadovoljstvo zbog susreta, sagovornici su istakli potencijal za unapređenje prijateljskih i savezničkih odnosa, ukazujući da Crna Gora i Nizozemska, kao partneri u NATO, sarađuju na većem nivou i u okvirima važnim za širu, globalnu bezbjednost. 

Premijer je naglasio da je Crna Gora preduzela konkretne korake za otvaranje Ambasade u Nizozemskoj, sa sjedištem u Hagu, ocjenjujući da će njeno otvaranje u narednim mjesecima doprinijeti jačanju dobrih bilateralnih odnosa i biti potvrda važnosti te države za evropsku integraciju Crne Gore. 

Predsjednik Vlade Abazović naglasio je da otvaranje Ambasade Crne Gore u Hagu nije samo potvrda dobrih bilateralnih odnosa, već i dokaz važnosti koju naša država pridaje evropskim integracijama, imajući u vidu odnos Nizozemske prema politici proširenja EU.

Premijer je naveo da je, pored sadržajnih političkih odnosa, Crna Gora spremna da dodatno obogaćuje ekonomski potencijal, stvarajući povoljniji investicioni ambijent za značajne nizozemske investicije.

Abazović i Ukstre su se saglasili da postoji evidentan prostor za snaženje ekonomske saradnje, naročito u energetskom sektoru, turizmu, infrastrukturnim projektima, IT oblasti, poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:15