Abazović - Pingri / - VLADA CRNE GORE
22/03/2023 u 21:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović-Pingri: Proširenje crnogorskog kokusa korak ka daljem približavanju Crne Gore i SAD

Tokom razgovora, konstatovano je da bi veće prisustvo američkih kompanija na crnogorskom primorju i investicije u LNG terminal bila konkretna potvrda da odlične političke i savezničke odnose prati i isti nivo ekonomske saradnje

Crna Gora i Sjedinjene Američke Države su ne samo saveznici i strateški partneri u okviru NATO-a, već i dvije države koje u potpunosti dijele civilizacijske vrijednosti, saopšteno je na sastanku premijera Dritana Abazovića u Kapitol Hilu sa kongresmenkom i kopredsjedavajućom crnogorskog kokusa u američkom Kongresu Šeli Pingri.

Abazović je istakao da bi proširenje crnogorskog kokusa bio dodatni korak u daljem intenziviranju saradnje i veće zastupljenosti interesa Crne Gore u američkom Kongresu, saopšteno je iz Vlade.

- Na toj liniji, Abazović se zahvalio Pingri na dosadašnjim aktivnostima preduzetim u cilju promocije i bolje vidljivosti Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora, konstatovano je da bi veće prisustvo američkih kompanija na crnogorskom primorju i investicije u LNG terminal bila konkretna potvrda da odlične političke i savezničke odnose prati i isti nivo ekonomske saradnje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. jun 2023 19:14