Дритан Абазовић / - RADE KOPRIVICA
27/05/2022 u 16:51 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Покренут поступак против Петра Кнежевића, подржавам сваки вид парламентарне истраге

Он је навео да на Цетињу интервенција није почела због молотовљебог коктела, већ због напада бившег директора УП на службено лице

Премијер Дритан Абазовић је, одговарајући на питања посланика СД-а Дамира Шеховића, казао да је покренут поступак против полицајца Петра Кнежевића због догађаја на Цетињу, као и да никог не би унапријед оптуживао. Он је казао  да подржава сваки вид парламентарне истраге око догађаја из 4. и 5. септембра.

 - Покренута је свака процедура и ни један припадник се неће штитити. Има још припадника УП које се доводе у неке ситуације, ни један неће бити поштеђен. Никога не бих унапријед оптуживао - казао је он.

Он је навео да на Цетињу интервенција није почела због молотовљебог коктела, већ због напада бившег директора УП на службено лице.

 - То је то, спреман сам да потврдим, био сам са директром УП кад смо то утврдили, били смо у канцеларији кад је почела акција.. Ја сам се јако лоше осјећао након 4. и 5. септембра јер смо показали висок степен нетолеранције. Поносан сам што није било ни једне жртве, било је повреда, сузавца, али и камења и блокирања улица. ЦГ се не би помирила у наредних сто година да је на Цертињу пала крв. Шеховићу, ви бркате лончиће, ја немам проблем са протестима, никакав проблем није био. Људи су пјевали, скандирали, држали говоре и отишли кућама. Никад ту врсту протеста не бих оспорио, једна је ствар кад ви имате град у блокади, 36 сати заробљену полицију унутар Цетиња. Ако мислите да овако требамо да чувамо уставни поредак, онда треба да се у Плаву или Улцињу неко забарикадира Ради се о вјерском обреду, нити фаворизујем, нити сам против. Оно није начин - рекао је премијер.

Подсјетио је да је на Цетињу било појединаца који су имали неке друге намјере, овдје, како је додао, не говори о поштеним грађанима.

 - Постојали су људи који су користили ситуацију. Ми смо после 5. септембра имали мирну ситуацију - додао је Абазовић

Истакао је да се не плаши никог, и да не жели да долива уље на ватру.

 - Ја нисам адреса за лијечење неких комплекса и фрустрација. Ја нисам назвао људе лелекачима, Ја сам само хтио да кажем однос према ономе што је изгубљена политичка утакмица. Било је јако чудно да се то организује 6. септембра, порука са тог скупа је била упућена мени и била је јако ружна. Ја сам одбранио ЦГ и то већ неколико пута са врло мало политичког знања и на то сам јако поносан - поручио је предсједник Владе.

Како каже, извинио се грађанима због свега што се десило.

 - Грађани увијек имају извињење, жао ми је што смо у оваквој економској ситуацији. Свима се извињавам, дајте да нешто кренемо унапријед. Подржавам парламентарну истрагу, није ми битно одакле долази иницијатива. Немам осјећај да неко жели било шта да сакрије - истакао је он.

Поручио је да се не подстиче мржња, него љубав јер је земља довољно велика за све.

- Тврдим одговорно да полицијом нису командовали ни криминалци, ни структуре ван полиције, нит политичари, нит људи из сусједних дражава - додао је.

Посланик Социјалдемократа Дамир Шеховић питао је предсједника Владе о томе какав је тренутни статус команданта противтерористичке јединице Петра Кнежевића у Управи полиције, и шта намјерава да предузме након "његовог признања да је током полицијске акције на Цетињу 4. и 5. септембра био у непосредној комуникацији са појединим криминалним групама".

 - Петар Кнежевић је и данас на челу антитерористичког тима. Ја сам искористио да поставим Абазовићу једноставно питање - какав је тренутни статус овог човјека у Управи полиције и шта ћете да предузмете након сазнања да је овај човјек сам признао да је тих дана био у директној комуникацији са криминалним групама - упитао је Шеховић.

Поручио је и да је интерес јавности да зна да ли сте га питали са којим је криминалцима био у дослуху.

 - Ако га нисте питали, питали бих вас шта чекате и шта чека унутрашња контрола. Шта уооште човјек који за Црногорце каже да је багра, ради у полицији. Да ли му је та тврдња проблематична. Је ли вам спорно што је Кнежевић грађане који су протестовали назвао лелекачима. Јесте ли и даље поносни на акцију на Цетињу. Ако сте и даље поносни, јесте ли поносни на шок бомбе и сузавац који су завршавали у дворишта кућа - додао је

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 21:02