/ - ABAZOVIć I OSMANI (FOTO: VLADA CG)
07/02/2023 u 15:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Posjeta Osmani potvrda odličnih odnosa dvije države

Sagovornici su se saglasili da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski i da se baziraju na prinicipima obostranog povjerenja, dobrosusjedstva i zajedničkoj evropskoj i evroatlantskoj perspektivi

Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović sastao se danas sa predsjednicom Republike Kosovo Vjosom Osmani koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Sastanku u Vili Gorica su prisustvovali i ministar ekonomije i turizma Goran Đurović, ministar javne uprave Marash Dukaj, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Gjeka, ministar bez portfelja Zoran Miljanić, zamjenik generalnog sekretara Vlade Ilir Harasani i savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku Đorđe Radulović. Nakon zvaničnog sastanka, premijer Abazović je priredio ručak za predsjednicu i članove delegacije Republike Kosovo.

Osmani: Vučić misli da su Crna Gora i Kosovo privremeni projekti

-Zvanična posjeta predsjednice Kosova Osmani potvrda je odličnih odnosa dvije države, a današnja brojna delegacija Vlade Crne Gore odraz spremnosti da sarađujemo u svim oblastimaistakao je predsjednik Vlade Abazović.

Na sastanku je naglašeno da se ekonomski potencijali saradnje dvije države sve bolje ostvaruju, što bi moglo biti dodatno unaprijeđeno održavanjem biznis foruma privrednika Crne Gore i Kosova u narednom periodu. U tom kontekstu, istaknuto je da je za poboljšanje ekonomske saradnje neophodno raditi na boljoj infrastrukturnoj povezanosti, poput izgradnje novih putevih pravaca Plav-Dečane i Rožaje-Peć. 

Sagovornici su se saglasili da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski i da se baziraju na prinicipima obostranog povjerenja, dobrosusjedstva i zajedničkoj evropskoj i evroatlantskoj perspektivi. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. mart 2023 08:14