DRITAN ABAZOVIĆ- FOTO: VLADA CG / - DRITAN ABAZOVIĆ- FOTO: VLADA CG
21/05/2023 u 15:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović pozvan da održi predavanje na Oksfordu

Bila bi nam nevjerovatna čast da Vam poželimo dobrodošlicu u Oksford junionu kako biste se obratili našim članovima 23. maja, navodi se u pozivu

Premijer Dritan Abazović dobio je poziv da 23. maja održi predavanje na Oksfordu u Engleskoj, saznaje portal Dan.

On je krajem aprila bio gost na Univerzitetu Kembridž, u Engleskoj -  trećem najstarijem aktivnom univerzitetu u svijetu i najbolje rangiranom u Evropi. U septembru prošle godine premijer je održao predavanje na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku.

U pozivu "Oksford juniona" (Oxford Union)  navodi se da se ove godine obilježava 200 godina Oksfordske unije - prije 200 godina grupa studenata Oksforda sastala se u tajnosti da osnuju društvo u kojem bi mogli slobodno da raspravljaju o pitanjima vjere i politike koje je univerzitet zabranio.

- Bila bi nam nevjerovatna čast da Vam poželimo dobrodošlicu u Oksford junionu kako biste se obratili našim članovima 25. maja. Posebno bi za naše članove bilo nevjerovatno interesantno da čuju o naporima Crne Gore da se pridruži EU i spoljnopolitičkom stanovištvu koje vaša zemlja želi da gaji u svijetlu ruske agresije na Ukrajinu, navodi se u pozivu.

Kako dodaju, Oksford je bio domaćin svjetskim liderima od američkih predsjednika Regana, Niksona, Kartera i Klintona, a ugostio je i Čerčila, Dalaj Lamu, Kraljicu Elizabetu II.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:51