Abazović / foto: LAZAR RUZIC
26/03/2023 u 07:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović pozvao direktoricu EUROPOL-a da posjeti Crnu Goru

Abazović je uvjeren da će zajedno kroz redovan dijalog nastaviti jačanje saradnje, u obostranom interesu, čemu ostaje iskreno posvećen

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović zahvalio se izvršnoj direktorici EUROPOL-a Katrin de Bol na podršci crnogorskim institucijama, pozivajući je da sa svojim timom posjeti Crnu Goru. 

Abazović je u pismu podsjetio da je u prethodnih nekoliko dana sprovedena opsežna akcija koja je omogućila da se dođe do lica unutar Uprave policije koja su povezana sa kriminalnim grupama.

- Akcija, koja je rezultat višmjesečnog rada i koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Europol-a, istorijska je za Crnu Goru jer je doprinijela suzbijanju kriminalnih struktura unutar institucija sistema uključenih u trgovinu drogom, te pružila dodatan podstrek da još odlučnije nastavimo s reformama na ovom polju - stoji u pismu.

Abazović je uvjeren da će zajedno kroz redovan dijalog nastaviti jačanje saradnje, u obostranom interesu, čemu ostaje iskreno posvećen.

- Stoga, uz ponovljenu zahvalnost za nesumnjiv doprinos i uložen napor u pravcu snaženja našeg partnerstva, koristim priliku da Vama i Vašem timu uputim poziv da, u terminu koji zajednički usaglasimo, posjetite Crnu Goru- zaključio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 06:16