Дритан Абазовић / - фото: Принтскин
19/05/2022 u 17:48 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић пред европосланицима: Ова влада је сто посто проевропска

Он је додао да је ово историјски тренутак не само за Црну Гору већ и цијелу Европу јер је свијет након 24. фебруара другачији

Премијер Дритан Абазовић обратио се пред члановима Европског парламента казавши да у Црној Гори сада имамо нову владу, која има један кључни циљ а то је да се брже креће путем европских интеграција.

- Главни циљ ове владе је да одблокира институције, да иде напријед и да пошаље позитиван сигнал не само ка Европској унији већ и према региону да ми можемо имати једну успјешну причу у земљама Западног Балкана - казао је Абазовић.

Он је додао да је ово историјски тренутак не само за Црну Гору већ и цијелу Европу јер је свијет након 24. фебруара другачији.

- Више него икада људи у Црној Гори то разумију, људи у региону и надам се да људи у Европи разумију ми морамо бити заједно и дати све од себе да урадимо наш дио посла, а институције Европске уније ће то препознати - казао је Абазовић.

Што се тиче приоритета, премијер је истакао је да они нису повезани само са спољном политиком.

- Црна Гора jе сто одсто усклађена са спољном политиком ЕУ. Пратимо све одлуке Униjе, а тако ће бити и у будућности. Ова Влада jе сто одсто проевропска - рекао jе Абазовић.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:24