/ VLADA/PRINTSCREEN
25/09/2022 u 12:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović predstavio novu autorsku knjigu na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku

Knjiga “Kritika globalne etike” prevedena je na engleski i albanski jezik, a promocija se uskoro očekuje u Crnoj Gori i zemljama regiona

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović održao je predavanje na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, saopšteno je iz njegovog kabineta.

- Na predavanju za koje je iskazano veliko interesovanje profesora i studenata Univerziteta Kolumbija, a na kojem je moderator bila prof. dr Bet Fišer-Jošida, premijer Abazović je govorio o vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore (EU & NATO), istorijskom kontekstu i regionalnim prilikama kao i prioritetima u radu 43. Vlade. On je predstavio i svoju novu knjigu “Kritika globalne etike” koja je prevedena na engleski i albanski jezik, a čija se promocija uskoro očekuje u Crnoj Gori i zemljama regiona, navodi se u saopštenju. 

Odgovorajući na pitanja studenata i profesora, Abazović je govorio i o aktuelnim temama poput odnosa države i vjerskih zajednica, ekologiji te o izazovima i rezultatima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Kako su naveli iz premijerovog kabineta, Univerzitet Kolumbija osnovan je 1754. godine i najstarija je visokoškolska ustanova u Njujorku i peta najstarija visokoškolska ustanova u Sjedinjenim Državama. Univerzitet Kolumbija je jedan od najvažnijih svjetskih centara za istraživanje sa svojih preko 31.000 studenata koji studiraju u dvadeset fakultetskih jedinica.

- Po Šangajskoj listi, Univerzitet Kolumbija je među deset rangiranih svjetskih univerziteta čiji se rezultati temelje na pokazateljima naučnog i istraživačkog rada. Premijer je pozvan da govori na Univerzitetu Kolumbija od strane programa Pregovaranje i rješavanje konflikata, premijernog diplomskog programa u okviru Škole za stručne studije Univerziteta Kolumbija. Ovaj program ima preko 450 bivših studenata koji služe kao naučnici-praktičari za rješavanje konflikata širom svijeta, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:26