Дритан Абазовић
16/06/2021 u 19:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Преузећемо одговорност за оно што ће се десити у наредном периоду

Он је поручио да морамо бити свјесни да је много лакше нешто срушити, отићи са неке позиције и урадити нешто лагано, али да је много тешко градити друштво помирења

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић казао је у парламенту да нема лош однос са министром правде и људских и мањинских права Владимиром Лепосавићем, "без обзира што на поједина питања гледају различито и што га је, како је рекао, позвао да испоштује одлуку премијера везано за дјеловање унутра неког тима".

Абазовић је истакао да су се током данашње расправе у парламенту о предлогу премијера Здравка Кривокапића за рарјешење Лепосавића чуле многе ствари.

(ВИДЕО) Премијер након жустре расправе напустио Скупштину: Желите да нас претворите у кавез из којег не можемо да изађемо

- За разлику од премијера на неке бих одговарао промтно. Морамо да разумијемо да смо 30. августа направили нешто историјски. Ако је неко мислио да ће се Влада тек тако формирати и да је наш посао лаган, мислим да се преварио. Све ово што се дешава за мене лично није изенађење. Ми радимо под одређеним притиском, ви радите под одређеним притиском. Очекивања од јавности су већа него што је рационално. Али сви ми појединачно имамо неки темперамент и имамо неки концепт на који се обраћамо парламенту, јавности и колегама. Ово што је говорио премијер, иако се можда претјерало у неким стварима, говорио је у домену укупне политичке етике, а не усмјерено према неком појединачно - нагласио је Абазовић.

Он је поручио да морамо бити свјесни да је много лакше нешто срушити, отићи са неке позиције и урадити нешто лагано, али да је много тешко градити друштво помирења.

Додао је и да се слаже са дијелом критика упућеним Влади Црне Горе и дискусијом Лепосавића. Једина сугестија коју је, како каже, дао премијеру је да изађе и каже посланицима да аутономно одлучују о свему.

- Никако другачије није ни могуће, али морате бити свјесни да све одлуке носе консеквенце. Преузећемо одговорност за оно што ће се десити у наредном периоду. Дајте да видимо што су рјешења и да дамо већу стабилност Црној Гори - поручио је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:35