Dritan Abazović / - VLADA CG
06/06/2023 u 13:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Pročitao sam pismo Kvona, upoznao ministra pravde i uputio ga na nadležno tužilaštvo

Smatra da dovođenje takvog čovjeka u kontekst sa bilo kim u Crnoj Gori, posebno na javnoj sceni, nije dobro ako je tačno

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da je jutros pročitao pismo južnokorejskog državljanina Do Kvona, koji je uhapšen 23. marta na podgoričkom aerodromu, o navodnim vezama sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.

Kazao je da je sa pismom upoznao i ministra pravde i uputio ga na nadležno tužilaštvo.

- Sa sadržajem pisma sam upoznao ministra pravde i uputio ga nadležnom tužilaštvu. To je sve što je u mom domenu. Van toga nemam specijalni komentar. Neću da se bavim sadržajem pisma. Samo da kažem zbog građana, ovdje se ne radi o dripcu ili nekom narkomanu sa Zabjela ili drugog dijela Crne Gore, ovdje se radi o čovjeku za kojeg postoje optužbe, da je pronevjerio 40 milijardi dolara i kojeg traže nadležni organi SAD-a, Južne Koreje i za koga je posebno zainteresovan FBI-a, kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja radničkog restorana u EPCG Željezara Nikšić.

Smatra da dovođenje takvog čovjeka u kontekst sa bilo kim u Crnoj Gori, posebno na javnoj sceni, nije dobro ako je tačno.

 

I Iz kabineta premijera je potvrđeno da će pismo biti proslijeđeno tužilaštvu.

- Povodom najnovijih medijskih natpisa i zbog velikog interesovanja javnosti, Kabinet predsjednika Vlade obavještava da je pismo koje je upućeno od strane državljanina Južne Koreje, a protiv kojeg se vodi krivični postupak u Crnoj Gori i u drugim državama, dostavljeno Kabinetu predsjednika i da je predsjednik Vlade upoznat za njegovim sadržajem. Cijeneći navode iz pisma, a nakon razgovora sa ministrom pravde na kojeg je takođe pismo adresirano, isto će biti proslijeđeno na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:53