Premijer Dritan Abazović / - SRDJAN BOLJEVIC
15/08/2022 u 21:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Ranko se mnogo bavi identitetskim temama

Beograd i Podgorica treba da idu u revitalizaciju odnosa i imenuju nove ambasadore.

Ukoliko Vlada ne padne u ponedjeljak kreće velika rekonstrukcija Vlade. Pozvani svi osim DPS-a i SDP-a, rekao Abazović

Premijer Dritan Abazović izjavio je večeras da će odmah nakon sjednice Skupštine 19. avgusta početi rekonstrukciju Vlade ukoliko se na sjednici tog dana potvrdi da Vlada ima povjerenje parlamenta.

"Ukoliko Vlada ne padne u ponedjeljak kreće velika rekonstrukcija. Ukoliko Vlada padne, mi (GP URA) idemo u opoziciju punog srca", rekao je Abazović za TV Vijesti.

On je ocijenio da je Vlada na čijem je čelu ispunila sve što je obećala uključujući i potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom cvrkvom(SPC) što je godinama bilo neriješeno pitanje koje je opterećivalo javnost.

"Oni koji žele stabilnu Crnu Goru, da se ne poništi Temeljni ugovor... glasaće za ovu Vladu. Relaksirano čekam 19. avgust. Vlada ispoštovala sve obaveze iz sporazuma... ", rekao je premijer Abazović.

Abazović je kazao da vjeruje da će Vlada dobiti povjerenje i poručio da apeluje na poslanike da sjutra izglasaju Sudski savjet.

"Ova tačka treba da se završi na uspješan način. Ono što su moja saznanja je da imaju neki kanidati koji imaju veću podršku, ali i oni koji imaju manju podršku".

On je kazao da što se tiče sjednice Skupštine 19. avgusta da je "sutuacija jasna".

Komentarišući zahtjev Ministarstva vanjskih poslova upućem Ministarstvu unutrašđnjih poslova da  ambasadora Srbije Vladimira Božovića protjera iz Crne Gore Abazović je rekao da se "MVP opet mnogo bavi identitetskim temama".

"Realno mislim da MVP mnogo učestvuje u identitetskim temama", kazao je Abazović poručivši Krivokapiću da treba da radi korektno, profesionalno i odgovorno.

On je rekao da očekuje da Beograd i Podgorica imenuju nove ambasadore i da obe Vlade treba da reaguju krajnje odgovorno i realno.

"MVP ima mnogo više tema kojima se treba bavilti umjesto da stalno insistira na pitanjima koja nemaju mnogo značaja", kazao je Abazović.

Odgovarajući na pitanje da li se slaže sa izbacivanjem ambasadora Vladimira Božovića iz Crne Gore premijer je rekao da "nije za ograničavanje slobode kretanja bilo kome".

"Ako ima osnova za to, neka MUP to provjeri i odluči", kazao je Abazović podsjetivši da je jedna od prethodnih vlada već uskratila Božoviću dobrodošlicu i da je to na snazi,

Premijer je poručio da "u cilju stvaranja dobrih odnosa sa Srbijom treda da idemo u revitalizaciju odnosa a ne da se ponašamo neodgovorno".

On je zahvalio svima koji su nam uputili saučešće zbog velike tragedije na Cetinju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:41