/ Фото- аутор: RADE KOPRIVICA
03/12/2021 u 12:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Развој земље да прати већу инклузију лица са инвалидитетом

Потпредсједник Абазовић је истакао значај приступања овим стварима са већим сензибилитетом у будућности

Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић отворио је конференцију у организацији Министарства правде, људских и мањинских права која је организована уз подршку Канцеларије Програма Уједињених нација за развој у Црној Гори (УНДП) поводом Међународног дана особа са инвалидитетом. На конференцији је представљен Нацрт Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости 2022-2027.

Потпредсједник Абазовић је истакао значај приступања овим стварима са већим сензибилитетом у будућности.

-Наша дужност је да уложимо додатне напоре да се стратегије имплементирају, док развој наше земље треба да прати већу инклузију лица са инвалидитетом- казао је Абазовић.

Он је истакао да се без инклузивности институција система не може ићи напријед.

-Нисмо довољно инклузивни не само када је ријеч о лицима са инвалидитетом, већ као друштво генерално што представља камен спотицања интеграционих процеса. Морамо промовисати универзалне вриједности, а наша морална и људска обавеза јесте да штитимо лица са инвалидитетом-казао је потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић.

На конференцији су, поред поред потпредсједника Абазовића, говорили Даниела Гашпарикова, стална представница УНДП-а у Црној Гори, в.д. генералне директорице Директората за заштиту и једнакост лица са инвалидитетом, Александра Поповић, заштитник људских права и слобода, Синиша Бјековић, експерти који учествују у припреми документа, као и извршна директорица Удружења младих са хендикепом Црне Горе, Марина Вујачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 22:29