Бошко Ковачевић / -Приватна архива
17/04/2022 u 14:33 h
Sanja PrelevićSanja Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ковачевић: Абазовић "релаксирано" потрошио 50 дана

Једину корист од ове ситуације има Демократска партија социјалиста, која шаље јасну поруку да су се након годину и по вратили у позицију одлучивања, али свакако и Демократски фронт, који се мудро држао по страни пратећи процесе свргавања владе Здравка Кривокапића, оцијенио је Ковачевић

Политички консултант Бошко Ковачевић каже да су вријеме које је мандатар Дритан Абазовић "релаксирано" потрошио на формирање мањинске владе, у ствари, појела надметања око персоналних рјешења, што иде само на штету грађана Црне Горе.

– Ускоро ће се навршити два мјесеца, тачније данас је 50. дан од када је предсједник Црне Горе повјерио мандат за састав 43. Владе Црне Горе Дритану Абазовићу. Гледајући очима јавности, стиче се утисак да је то вријеме бесповратно потрошено у надметањима око персоналних рјешења и ишчекивањима да ли ће СНП моћи са СД и СДП-ом, који су им програмски противтег, нарочито у сегменту европских интеграција и државотворне политике, коју те двије странке свакако баштине, те као такви један од услова за подршку ДПС-а, без које ове владе ни технички неће бити. Уколико овај предлог уопште дође на дневни ред скупштинског засједања – рекао је Ковачевић.

Он подсјећа да је већина будућих конституената мањинске владе тврдила да је до договора дошло и да се Влада већ "сјутра може формирати", али да од тога још увијек нема ништа.

– Једину корист од ове ситуације има Демократска партија социјалиста која шаље јасну поруку да су се након годину и по вратили у позицију одлучивања, али свакако и Демократски фронт, који се мудро држао по страни пратећи процесе свргавања владе Здравка Кривокапића, али и политички суицидно дјеловање Социјалистичке народне партије, са којом дијели исто бирачко тијело – сматра овај политички консултант.

Он је сигуран да ће на локалним изборима предвиђеним за јун грађани казнити изневјерена очекивања и промјене политичких дискурса оних који су дошли на власт 30. августа.

– Први доказ томе су свакако скоро одржани избори у Беранама и Улцињу. Једно је извјесно, а то је да су промјене на посљедњим парламентарним изборима прекинуле праксу монолитног, лидерског владања, те је више него сигурно да ће будуће побједе, али и стабилност у владајућем корпусу зависити од мањих субјеката који се држе датих и јавно прокламованих принципа, а никако ситних манипулација и превара – навео је Ковачевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:26