Abazović sa amabsadorkom Kosova / - FOTO: GOV.ME
23/11/2022 u 14:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović sa ambasadorkom Kosova: Izgradnja puta Plav-Dečani podstaći će razvoj turizma

Premijer je kazao da se očekuje sastanak timova na tehničkom nivou, ali i o brojnim drugim infrastrukturnim projektima koji će, pored veće mobilnosti i boljeg povezivanja ljudi, dovesti i do razvoja turizma u tim krajevima

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović razgovarao je danas sa ambasadorkom Republike Kosovo u Crnoj Gori, Nj. E. Arijanom Žerka Hodžom, saopšteno je kabineta predsjednika Vlade.

Premijer Abazović i ambasadorka Hodža saglasili su se da dvije države baštine izuzetno korektnu i dinamičnu saradnju, o čemu svjedoče brojni sastanci na više nivoa s ciljem konkretizacije projekata od zajedničkog interesa, poput ekonomije, saobraćaja i turizma.

-  Tokom današnjeg sastanka posebno je naglašen rad na izgradnji puta Plav - Dečane i nedavno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Crne Gore i Kosova - kaže se u saopštenju.

Tim povodom premijer je kazao da se očekuje sastanak timova na tehničkom nivou, ali i o brojnim drugim infrastrukturnim projektima koji će, pored veće mobilnosti i boljeg povezivanja ljudi, dovesti i do razvoja turizma u tim krajevima.

Kako se dodaje na današnjem sastanku predsjednik Vlade i ambasadorka Kosova su se saglasili po pitanju realizacije zajedničkog Biznis foruma koji će doprinijeti razvoju i još boljem povezivanju dvije države, kao i unapređenju regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:16