/ - FOTO: TVITER
22/09/2022 u 20:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović sa Bajdenom: Vi ste veliki prijatelj Crne Gore

Američki predsjednik Džozef Bajden upriličio je sinoć prijem za svjetske lidere koji borave na godišnjem zasijedanju Generalne skupštine UN-a

U kratkom razgovoru sa predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajdenom i prvom damom Džil Bajden, Abazović je kazao da je američki predsjednik veliki prijatelj Crne Gore, na što je Bajden potvrdno odgovorio: "Da, jesam! Lijepo je vidjeti mladog premijera".

Abazović je američkom predsjedniku poručio da će se Crna Gora izboriti sa organizovanim kriminalom i korupcijom, u čemu Sjedinjene Američke Države treba da pomognu. Abazović je takođe naglasio da će država Crna Gora sačuvati svoj evroatlantski spoljnopolitički kurs.

Prijem je upriličen u u Američkom muzeju istorije prirode, gdje je predsjednik Vlade, zajedno sa savjetnikom za vanjsku politiku, Đorđem Radulovićem još razgovarao i sa Šarlom Mišelom, predsjednikom Evropskog savjeta, Havijerom Betelom, premijerom Luksemburga, knezom Albertom II od Monaka,  predsjednicom Republike Kosovo Vjosom Osmani i drugima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. septembar 2022 21:06