Хавијер Бетел и Дритан Абазовић / - Влада
25/05/2022 u 13:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић са Бетелом: Луксембуршка ИТ компанија отвара 50 нових радних мјеста у Црној Гори

Абазовић је истакао да би приликом посјете луксембуршких компанија двије стране требале потписати Споразум о избјегавању двоструког опорезивања, што би омогућило више инвестиција Црној Гори из Луксембурга

Предсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић састао се са предсједником Владе Великог Војводства Луксембург Хавијеом Бетелом, током трајања Свјетског економског форума у Давосу, саопштено је из Кабинета премијера.

Предсједник Владе Абазовић позвао је премијера Луксембурга да дође у Црну Гору са делегацијом привредника како би започели ближу економску сарадњу.

image

Са састанка у Давосу

- Влада

- Премијер Луксембурга Бетел упознао је предсједника Владе Абазовића са намјером луксембуршке ИТ компаније да отвори своје представништво у Црној Гори, што би довело до отварања око педесет нових радних мјеста.

Предсједник Владе Абазовић истакао је да би приликом посјете луксембуршких компанија двије стране требале потписати Споразум о избјегавању двоструког опорезивања, што би омогућило више инвестиција Црној Гори из пријатељске државе Луксембург - наводи се у саопштењу.

Премијер Абазовић и премијер Бетел констатовали су важност интензивирања економске сарадње, нарочито у сектору енергетике, туризма и банкарства, како би економска сарадња пратила и одличне политичке односе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:16